Cele mai citite
 


SUA: Trei cazuri de holeră, confirmate la New York
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficialităţile din New York au confirmat faptul că trei locuitori ai oraşului au contractat holeră, în timp ce se aflau în Republica Dominicană pentru a participa la o nuntă, transmite duminică AP.
Republica Dominicană deţine Insula Hispaniola împreună cu statul Haiti, unde mii de persoane au murit în ultimele luni din cauza acestei boli.

Un medic epidemiolog din cadrul Departamentului municipal pentru Sănătate şi Igienă Mentală a declarat duminică, pentru ziarul The New York Times, că cei trei oameni care s-au îmbolnăvit luna trecută s-au vindecat deja.

Potrivit doctorului Sharon Balter, în New York se înregistrează, în medie, un caz de holeră anual.

Specialiştii din cadrul Departamentului de Sănătate al oraşului lucrează împreună cu reprezentanţii centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Îmbolnăvirilor din Atlanta, pentru a stabili dacă se poate vorbi de izbucnirea unei epidemii, aşa cum s-a întâmplat în Haiti, începând cu luna octombrie a anului trecut.

Până în acest moment, în Republica Dominicană s-au înregistrat trei decese din cauza holerei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holera se extinde rapid în Haiti, fiind afectate toate departamentele (CDC) Holera se extinde rapid în Haiti, unde toate departamentele ţării sunt atinse de epidemie, ceea ce arată necesitatea unor eforturi urgente pentru limitarea propagării maladiei, indică un raport al Centrului de control al maladiilor (CDC), cu sediul în SUA, relatează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti a fost importată, susţine un epidemiolog francez Epidemia de holeră din Haiti a fost importată, tulpina neputând proveni nici din mediu şi nici din taberele de sinistraţi ai seismului de la 12 ianuarie, a declarat pentru AFP profesorul francez Renaud Piarroux, un epidemiolog care tocmai s-a întors dintr-o misiune pentru guvernul haitian.
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.