Cele mai citite
 


Satu Mare: Attila Cseke se declară mulţumit de investiţiile făcute la Spitalul Judeţean
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, se declară mulţumit de lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase şi de construirea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare, proiecte finanţate împreună cu Consiliul Judeţean.
Ministrul Attila Cseke şi preşedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, au vizitat duminică cele două investiţii, demarate în 2010, a căror valoare este de peste 8 milioane de lei.

'Era păcat pentru Satu Mare ca o clădire atât de frumoasă şi veche şi cu un istoric pe partea medicală cum este cea în care funcţionează Secţia de Boli Infecţioase să nu fie reabilitată. Am alocat sume, aşa cum am promis anul trecut, pentru investiţie, lucrările merg destul de bine, eu sper ca la începutul verii să venim să inaugurăm', a spus ministrul Sănătăţii.

Secţia de Boli Infecţioase funcţionează într-o clădire monument istoric, construită în 1879, lucrările de modernizare constând în refacerea instalaţiilor interioare, înlocuirea geamurilor, montarea unui lift, renovarea exteriorului clădirii şi montarea unei staţii de pre-epurare.

Investiţiile în noua Unitate de Primire a Urgenţelor constau în ridicarea unei clădiri lângă Spitalul Judeţean, special pentru urgenţe.
'Lucrările vor prinde un ritm mai alert la un moment dat. Vom aloca şi în continuare sprijin financiar pentru terminarea acestei lucrări de la UPU. Am prevăzut deja într-un proiect al Băncii Mondiale o parte importantă a dotării pentru această parte UPU care se va construi', a spus Attila Cseke.

Ministrul a vizitat şi Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, care, după cum a admis Attila Cseke, funcţionează într-un spaţiu insuficient, motiv pentru care a cerut autorităţilor locale un proiect pentru a putea aloca fonduri de extindere a acesteia.
Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că s-au alocat fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf şi pentru modernizarea Secţiei de oncologie.

'Cred că e important ca ceea ce începem, proiectele pe care le avem să le ducem la bun sfârşit. Cele două pe care le-am început anul trecut le terminăm anul acesta în mod cert, există sprijinul Ministerului Sănătăţii, există iniţiativă de la Consiliul Judeţean, implicare financiară', a spus Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Alba: Modernizarea Secţiei de Oncologie, terminată la sfârşitul lunii august Modernizarea Secţiei de Oncologie, demarată anul trecut, va fi finalizată până la 31 august, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Alba, a arătat joi, într-o conferinţă de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.