Cele mai citite
 


Argeş: Cinci schiori surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci schiori au fost surprinşi de o avalanşă, duminică, pe vârful Bătrâna din Masivul Iezer, unul dintre ei reuşind să se salveze şi să alerteze autorităţile.
Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, în momentul producerii avalanşei schiorii se aflau într-o zonă izolată, la altitudinea de peste 2.000 de metri.
'Din informaţiile pe care le avem, este vorba de un grup format din cinci persoane, care schiau pe un versant, la circa 2.000 de metri altitudine. Unul dintre ei a reuşit să iasă din avalanşă şi a sunat după ajutor', a declarat Sănduloiu.

Către locul accidentului, aflat la aproape trei ore de mers de la cel mai apropiat punct de acces auto, a plecat deja o echipă de intervenţie de la Formaţia Salvamont Câmpulung Muscel, fiind pregătită şi o a doua echipă care va pleca din Piteşti, conform aceleiaşi surse.

În zonă au fost trimise mai multe ambulanţe, un echipaj SMURD, precum şi o echipă de cercetare de la Poliţia Câmpulung Muscel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Turiştii surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer au fost găsiţi Toţi cei cinci turişti din grupul care a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe vârful Bătrâna din Masivul Iezer, au reuşit să scape şi se află în afara oricărui pericol, ultimii patru fiind găsiţi de salvamontişti în cursul serii.
Argeş: Intervenţie demonstrativă cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere O simulare a unei intervenţii complexe la un eveniment rutier, la care au participat echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost organizată vineri, la Piteşti, cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor...
Argeş: Un elicopter SMURD care transporta pacienţi la Bucureşti a aterizat la Piteşti, din cauza ceţii Un elicopter SMURD a făcut joi două curse până la Piteşti, deşi trebuia să ajungă la Bucureşti cu doi pacienţi.
Sibiu: Posibilă intervenţie a elicopterului SMURD Mureş pentru salvarea turistei din Munţii Făgăraşului Turista care s-a accidentat miercuri după-amiază, la 2.350 de metri altitudine, a fost găsită de un salvamontist sibian, de la Bâlea Lac, în zona Arpaşu Mic, pe traseul turistic care merge la Cabana Podragu, în apropierea locului "La trei paşi de moarte" în Munţii Făgăraşului, a declarat şeful Salvamont...
Argeş: Un elicopter SMURD care transporta un pacient spre Bucureşti a aterizat la Piteşti Un elicopter SMURD care transporta un pacient către Spitalul Universitar din Capitală a aterizat la Piteşti, joi, din cauza ceţii care reducea vizibilitatea la Bucureşti.
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.