Cele mai citite
 


Personalul medical de la Spitalul Caritas protestează în curtea unităţii
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de persoane protestează, luni, în curtea Spitalului Clinic Caritas din Bucureşti. Cadrele medicale sunt nemulţumite de decizia ministrului Sănătăţii de trasformare a spitalului în azil de bătrâni.
Activitatea spitalului nu va fi perturbată, deoarece la protest participă angajaţii din tura de noapte şi cei din schimbul 2.
Printre lozincile afişate de protestatari se numără 'Ne-am săturat să cărăm singuri crucea', 'Reformă istrugere' sau 'Nu vă bateţi joc de sănătate'.
Liderul sindicatului Sanitas din Spitalul Caritas, Constantin Nicolae, a declarat, pentru Agerpres, că în prezent în spital sunt internaţi peste 300 de pacienţi, secţiile de neonatologie şi maternitate fiind aproape pline. 'Acest protest este făcut ca urmare a deciziei de transformare a spitalului Caritas într-un centru de primire bătrâni. Acest spital este retrocedat de 6 ani de zile, iar dânşii în toată această perioadă nu au venit cu nicio propunere fermă de a construi un alt spital în sectorul 3, unul dintre cele mai mari din Capitală. Atunci când închizi o unitate spitalicească într-un sector atât de mare dispare obstetrica-ginecologia, unde se fac aproximativ 2.500 de naşteri pe an, pacienţii nu o să mai aibă unde să vină pentru un consult medical şi vor fi nevoiţi să meargă ori î ;n privat, ori în alte spitale din celelalte colţuri ale Capitalei', a declarat liderul sindical Constantin Nicolae.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor protesta luni Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza luni o acţiune de protest faţă de 'lipsa de transparenţă' a autorităţilor de resort care nu au specificat în mod clar care va fi soarta unităţii spitaliceşti. Acţiunea va avea loc între orele 8,00 şi 10,00.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Peste 150 de persoane au demonstrat împotriva închiderii Spitalului Caritas Peste 150 de persoane, angajaţi ai Spitalului Caritas şi pacienţi, au protestat luni dimineaţă, timp de o oră şi jumătate, împotriva închiderii spitalului şi transformării lui într-un azil pentru bătrâni.
Marius Savu: Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă, pentru ca cele câteva sute de angajaţi - medici, asistente, infirmiere, personal tehnic - să poată fi relocaţi la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor...
EXCLUSIV: Marius Savu: Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă, pentru ca cele câteva sute de angajaţi - medici, asistente, infirmiere, personal tehnic - să poată fi relocaţi la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor...
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.