Cele mai citite
 


Argeş: Turiştii surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer au fost găsiţi
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi cei cinci turişti din grupul care a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe vârful Bătrâna din Masivul Iezer, au reuşit să scape şi se află în afara oricărui pericol, ultimii patru fiind găsiţi de salvamontişti în cursul serii.
Cele patru persoane - trei bărbaţi şi o femeie - despre care se credea că au fost îngropate sub zăpadă au fost găsite şi starea lor este bună, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, locotenent Mădălina Epure.
Anterior, al cincilea membru al grupului, un bărbat care nu fusese prins de avalanşă şi reuşise să alerteze autorităţile, a ajuns în siguranţă la Cabana Voina, unde şi-au stabilit tabăra de bază echipele de salvare.
În căutarea celor patru turişti daţi dispăruţi au plecat, în cursul dimineţii de duminică, mai multe echipe ale Serviciului Public Salvamont (SPS) Argeş, în timp ce la Cabana Voina aşteptau mai multe ambulanţe, un echipaj SMURD, precum şi o echipă de cercetare de la Poliţia Câmpulung Muscel.
Potrivit şefului SPS Argeş, Ion Sănduloiu, în momentul producerii avalanşei, turiştii, despre care s-a crezut iniţial că erau schiori, se aflau într-o zonă izolată, în zona Vârfului Bătrâna, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Cei cinci turişti sunt originari din Bucureşti şi din judeţul Prahova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu:Siguranţă maximă pentru turişti, în week-end, la Bâlea Lac, deşi e pericol de avalanşă şi strat record de zăpadă Turiştii care doresc să urce în acest week-end la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la singurul hotel de gheaţă din România şi la cabanele de la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), vor fi în siguranţă maximă, chiar dacă riscul de producere de avalanşă este mare, aici înregistrându-se cel mai...
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
Argeş: Prefectul a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor infectaţi cu o bacterie Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor din judeţul Argeş infectaţi cu bacteria Escherichia coli, internaţi în prezent la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti.
Argeş: Cinci schiori surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer Cinci schiori au fost surprinşi de o avalanşă, duminică, pe vârful Bătrâna din Masivul Iezer, unul dintre ei reuşind să se salveze şi să alerteze autorităţile.
Argeş: ISU a început programul de pregătire a voluntarilor înscrişi în proiectul "Salvator din Pasiune" Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a început, sâmbătă, programul de pregătire a celor 22 de voluntari înscrişi în proiectul "Salvator din Pasiune", derulat la nivel naţional.
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.