Cele mai citite
 


Peste 150 de persoane au demonstrat împotriva închiderii Spitalului Caritas
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de persoane, angajaţi ai Spitalului Caritas şi pacienţi, au protestat luni dimineaţă, timp de o oră şi jumătate, împotriva închiderii spitalului şi transformării lui într-un azil pentru bătrâni.
'Acest protest este făcut ca urmare a deciziei ministrului de transformare a Spitalului Caritas într-un centru de îngrijire a bătrânilor', a declarat Constantin Nicolae, asistent principal în Spitalul Caritas şi preşedintele sindicatului Sanitas din spitalul Caritas.
Protestatarii au purtat pancarde cu mesaje atât împotriva închiderii spitalului, cât şi împotriva guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

'Vrem locuri de muncă', 'Vrem să muncim, nu vrem să cerşim', 'Ce bine trăim, naştem în azil', au fost câteva dintre lozincile strigate de protestatari.
Şeful serviciului de achiziţii publice din Spitalul Caritas a declarat că în următoarele zile urmează să primească aparatură nouă achiziţionată din fonduri de la Banca Mondială.

'Ministerul Sănătăţii, în cadrul programului Reforma sistemului sănătăţii, faza a doua, a făcut o repartiţie de aparatură medicală - lampă scialitică, masă de operaţie, analizator de gaze -, care urmează să sosească în câteva zile. Ce să înţelegem, că se desfiinţează sau se dotează spitalul? De ce ne dotează dacă ne desfiinţează?', s-a întrebat şeful serviciului de achiziţii publice, Mariana Stavri.

În timpul protestului, activitatea în spital nu a fost perturbată, în curtea spitalului adunându-se personalul din schimbul de noapte şi cel din schimbul doi, cărora li s-au adăugat şi pacienţii din spital care au putut ieşi afară.

'În prezent, în spital, sunt internaţi aproximativ 300 de pacienţi, secţia de neonatologie şi maternitatea fiind ocupate aproape la capacitatea lor maximă', a declarat preşedintele de sindicat.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că 182 de unităţi sanitare vor fi comasate şi reprofilate. În ceea ce priveşte reprofilarea unităţilor sanitare, Ministerul Sănătăţii şi cel al Muncii vor desfăşura, în perioada 1 aprilie 2011 - 31 decembrie 2013, programul de interes naţional 'Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice'.
Spitalul Caritas este singurul din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor protesta luni Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza luni o acţiune de protest faţă de 'lipsa de transparenţă' a autorităţilor de resort care nu au specificat în mod clar care va fi soarta unităţii spitaliceşti. Acţiunea va avea loc între orele 8,00 şi 10,00.
Personalul medical de la Spitalul Caritas protestează în curtea unităţii Aproximativ 100 de persoane protestează, luni, în curtea Spitalului Clinic Caritas din Bucureşti. Cadrele medicale sunt nemulţumite de decizia ministrului Sănătăţii de trasformare a spitalului în azil de bătrâni.
Marius Savu: Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă, pentru ca cele câteva sute de angajaţi - medici, asistente, infirmiere, personal tehnic - să poată fi relocaţi la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor...
EXCLUSIV: Marius Savu: Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă Spitalul Caritas ar trebui să se închidă gradual, până în toamnă, pentru ca cele câteva sute de angajaţi - medici, asistente, infirmiere, personal tehnic - să poată fi relocaţi la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor...