Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Comasarea nu înseamnă desfiinţare
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea instituţiilor de sănătate nu înseamnă desfiinţarea acestora, a declarat, luni, cu prilejul unei dezbateri privind comasările mai multor institute, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie.
El a asigurat angajaţii instituţiilor de sănătate care urmează a fi comasate că acestea nu îşi vor schimba activitatea şi că nu se vor desfiinţa secţii sau unităţi.
'Vrem un management mai eficient. Dorim o eficienţă a managementului şi nu dorim să desfiinţăm secţii sau unităţi. Nu vrem să afectăm îngrijirea pacientului', a afirmat reprezentantul MS.

El a susţinut că există spitale în România propuse pentru reprofilări care sunt ineficiente.
'Nu vrem să destructurăm sistemul de sănătate', a arătat Irimie.
Referindu-se la instituţiile de sănătate care derulează proiecte cu fonduri europene şi urmează a fi comasate, secretarul de stat a precizat că se va face pentru fiecare caz în parte o analiză, astfel încât să nu se piardă banii europeni.

Cristian Irimie a ţinut să preciezeze că MS nu a pornit de la ideea de a face economie atunci când a iniţiat comasarea. Reprezentantul MS a susţinut că în cazul spitalelor care vor fi comasate cel mai bun director va rămâne în funcţie.
Referindu-se la Spitalul 'Caritas', Irimie a declarat că acesta aparţine Primăriei Capitalei care hotărăşte şi soarta unităţii spitaliceşti.
'Cadrele medicale să nu îşi facă probleme avem nevoie de ele în sistem', a spus secretarul de stat.

În cadrul dezbaterii publice privind comasarea Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă Bucureşti 'Prof.dr.Florin Brătilă', a Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord şi a Institutului Naţional de Recupere, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, secretarul de stat a spus că va fi reanalizată oportunitatea comasării primului institut dintre cele enumerate. 'Se impune rediscutarea oportunităţii acestui institut şi regândirea reorganizării pentru o rentabilizare', a spus secretarul de stat.

La rândul său, directorul Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă Bucureşti 'Prof.dr.Florin Brătilă', Corneliu Moldovan, a declarat că este de acord cu comasarea, atâta timp cât institutul îşi va păstra libertatea profesională.
Directorul a arătat necesitatea existenţei unui astfel de institut, afirmând că terapiile complementare sunt foarte ieftine şi că 46% dintre ţările Uniunii Europene au reglementate astfel de competenţe medicale.

'Ar trebui emise prevederi precise pentru medicina complementară', a spus Moldovan, care a arătat că institutul pe care îl conduce se confruntă cu o subfinanţare în ultimii patru ani.
El a mai subliniat necesitatea aducerii de personal la institut, întrucât o mare parte dintre cadrele medicale au părăsit instituţia.
'Nu avem probleme cu preluarea dacă suntem lăsaţi să lucrăm', a spus managerul.

În ceea ce priveşte Spitalul Eforie Nord, managerul acestuia, Aurelian Ivaşcu, a susţinut că o posibilă comasare ar fi 'dăunătoare' atât pentru spital, dar şi pentru institutul care vrea să îl preia.
Ivaşcu a declarat că proiectele privind modernizarea Spitalului Eforie Nord care urmează să se facă din fonduri europene ar fi întârziate sau anulate prin comasare.
Un alt incovenient semnalat de Aurelian Ivaşcu a fost şi acela că o viitoare conducere a spitalului nu s-ar putea face de la Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor protesta luni Cadrele medicale din Spitalul Caritas vor organiza luni o acţiune de protest faţă de 'lipsa de transparenţă' a autorităţilor de resort care nu au specificat în mod clar care va fi soarta unităţii spitaliceşti. Acţiunea va avea loc între orele 8,00 şi 10,00.
Diana Păun: Atragerea de fonduri europene poate fi pentru sănătate o investiţie în viitorul României Atragerea de fonduri europene poate reprezenta pentru sănătate o investiţie în viitorul României, a declarat consilierul de stat de la Departamentul de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, Diana Păun.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Fostul secretar de stat în MS Cristian Irimie contrazice declaraţiile liderului UNPR Suceava privitoare la sistemul de sănătate Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, candidat PDL pentru o funcţie de consilier judeţean, a dezavuat, miercuri, declaraţiile liderului judeţean al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidat al partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, conform cărora...
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...