Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele CJ consideră că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea spitalelor
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea Spitalului Judeţean, a celui de Obstetrică şi a celui de Pneumoftiziologie, atâta vreme cât unităţile spitaliceşti au fost trecute în patrimoniul autorităţilor locale.
'Atât timp cât spitalele sunt în patrimoniul nostru, Ministerul Sănătăţii nu poate lua decizia comasării lor peste capul autorităţilor locale. Comasarea nu este o variantă bună. Ca să conduci, ca manager, un spital aflat la câţiva kilometri de sediul tău, cum e Spitalul de Obstetrică şi cel de Pneumoftiziologie, mi se pare o anormalitate, cel puţin astăzi', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că ideea comasării spitalelor ar trebui să fie una cu caracter de recomandare, care să fie supusă plenului Consiliului Judeţean, iar consilierii să voteze aşa cum cere interesul judeţului.

'Asta nu înseamnă că vom fi obligaţi să o şi aprobăm. Eu nu cred că cetăţenii ne-au ales să votăm anumite lucruri care le sunt potrivnice. Atâta timp cât organizarea la Obstetrică este bună şi la TBC la fel, nu văd de ce să schimbăm lucrurile. În momentul în care amestecăm două spitale care funcţionează cu un spital care tinde spre a merge bine, poate să iasă ceva rău', a mai spus Stancu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
Preşedintele CJ Brăila: Am fost ameninţaţi cu tăierea finanţării, dacă nu comasăm spitalele Brăila, 11 feb /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, vineri, că a primit o adresă din partea Ministerului Sănătăţii, în care se precizează că, dacă CJ refuză comasarea celor trei spitale din Brăila, va fi tăiată finanţarea de la CJAS.
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Preşedintele CJ Brăila: Avem o şansă reală să acredităm Spitalul Judeţean la categoria I, fără comasare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a găsit o posibilitate de încadrare a Spitalului Judeţean de Urgenţă la categoria I, pe actualele norme emise de Ministerul Sănătăţii, fără a mai fi nevoie să pună în aplicare dispoziţia...