Cele mai citite
 


Vâlcea: SJA rămâne deficitar la nivel de personal în ciuda deblocării unor posturi
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea rămâne cu deficit de personal deşi Ministerul Sănătăţii a deblocat trei posturi, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ilie Fârtat.
'Deşi suntem sub organigramă cu 40 de angajaţi, Ministerul ne-a dat voie la trei angajări - un asistent medical la Bălceşti şi doi medici, unul la Drăgăşani şi unul la Râmnicu Vâlcea. Toţi au venit din şomaj, nu ştiu dacă mai trebuie spus că salariul unui medic se ridică abia la 1.200 lei, ceea ce este bătaie de joc. Sincer foarte greu am reuşit să obţinem şi deblocarea acestor posturi', a precizat Fârtat.

Cele trei posturi au fost ocupate săptămâna trecută.
Potrivit lui Ilie Fârtat, organigrama prevede la Serviciul Judeţean de Ambulanţă un număr de 282 de angajaţi dar în realitate sunt 242. Dintre aceştia sunt 17 medici, 89 de asistenţi, 95 de şoferi iar restul personal auxiliar.

'Ordonanţa cu îngheţarea posturilor trebuie analizată punctual. SJA Vâlcea continuă demersuri pentru a acoperi organigrama, trebuie să se înţeleagă faptul că Ambulanţa nu este o instituţie bugetară care să funcţioneze pe restructurări ci dimpotrivă, este o instituţie vitală, aici nu calculatoarele salvează vieţi, ci medicii şi asistenţii', a mai spus Fârtat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Vâlcea: Deficit de personal la Serviciul de Ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Vâlcea se confruntă cu deficit de personal, de mai bine de un an, şi nu poate face angajări.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Satu Mare: Ambulanţa ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, în perioade cu solicitări multe, cum ar fi cele cu caniculă.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.