Cele mai citite
 


Bihor: Nou-născut găsit mort într-o pungă de plastic
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra a declarat, luni, că un copil nou-născut, băieţel, a fost descoperit mort, duminică seară, într-o pungă de plastic, aruncat într-un parc din Oradea.
Potrivit prim-procurorului, corpul copilului a fost supus luni necropsiei, în urma căreia s-a evidenţiat faptul că băieţelul, născut la termen, ar fi trăit două zile, având cordonul ombilical tăiat, dar pentru că acesta nu a fost legat, aşa cum se procedează medical, s-a produs o hemoragie care i-a cauzat moartea.
'Cauza decesului este hemoragie externă produsă prin neacordarea îngrijirilor minime necesare după naştere şi cu leziuni de degerare', a precizat, în conferinţă de presă, prim procurorul.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a înregistrat cauza de pruncucidere, urmând să se facă investigaţii pentru a descoperi mama. 'Cert este că nu a fost născut în spital. Se pare că două zile el a fost undeva într-o casă, fără să i se fi legat cordonul, ceea ce i-a produs decesul, după care, probabil, a fost pus în pungă şi aruncat', a mai precizat Gavra.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra şi prim procurorul parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Simina Goia, au prezentat luni un bilanţ al activităţii procurorilor din PT Bihor şi al unităţilor subordonate, în conferinţa de presă fiind invitat şi inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisar Adrian Bucur.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Medicul orădean Gyorgy Pal, descoperitorul vitaminelor B2, B6 şi B8, ar fi împlinit joi 123 de ani Medicul şi cercetătorul orădean Gyorgy Pal, premiat în 1975 de preşedintele SUA cu cea mai înaltă distincţie americană în domeniul ştiinţei, ar fi împlinit vârsta de 123 de ani pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul UDMR Cseke Attila.
Braşov:Controale la Spitalul din Zărneşti după ce un nou-născut ar fi fost grav rănit imediat după naştere Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP) s-a autosesizat şi a început un control la Spitalul orăşenesc Zărneşti, după ce un nou-născut ar fi fost rănit grav imediat după naştere, a precizat, pentru AGERPRES, directorul executiv adjunct al DSP, dr. Camelia Defta.
Bihor: Naşterile vor fi înregistrate direct la maternitate Naşterile vor fi înregistrate, începând de miercuri, direct la maternitate, actul de naştere privind copilul nou-născut, respectiv certificatul de stare civilă corespunzător, urmând să fie întocmite la Biroul stării civile din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea.
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Argeş: Anchetă în cazul unui nou-născut mort la Spitalul Judeţean de Urgenţă Poliţiştii au început o anchetă în cazul morţii unui nou-născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală (SML) Argeş a indicat că decesul s-a produs în urma unor leziuni cerebrale.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...