Cele mai citite
 


Nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, pe teritoriul României, a rămas tot 16. Niciun caz nou nu a mai fost confirmat în ultimele 24 ore.

Atât cei patru pacienţi internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', cât şi fetiţa internată la Timişoara, au o evoluţie favorabilă. Ei se află în continuă supraveghere medicală şi sub tratament antiviral.

Luni, Comitetul de Coordonare pentru gripa nouă al Ministerului Sănătăţii, întrunit la solicitarea ministrului Ion Bazac, a decis să solicite reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră atenţie sporită la completarea formularelor de către cei care sosesc din zonele afectate. În plus, având în vedere începerea perioadei de concedii, Ministerul Sănătăţii va solicita atenţie sporită şi la punctele de frontieră din vestul ţării, unde există un trafic intens dinspre ţările care au înregistrat cazuri multiple de îmbolnăvire cu A/H1N1.

Specialiştii au evaluat funcţionalitatea sistemului naţional de supraveghere şi control, precum şi capacitatea spitalelor de a acorda asistenţă medicală cazurilor de îmbolnăvire. Până în prezent, sistemul a funcţionat bine, fără probleme de fond. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.