Cele mai citite
 


Adio epidemii de gripă! A fost inventat vaccinul universal
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători de la Institutul Jenner de pe lângă Universitatea din Oxford (Marea Britanie) a anunţat că a efectuat primul test cu succes al unui vaccin universal care funcţionează împotriva tuturor tulpinilor cunoscute ale virusului gripal, relatează luni publicaţia The Guardian.
'Problema gripei rezidă în faptul că noi ne confruntăm cu o multitudine de tulpini diferite, care se schimbă constant. Uneori gripa vine din natura sălbatică sau de la porci, ca în cazul Gripei A, şi nu avem imunitate împotriva ei. De aceea, e nevoie tot timpul de noi şi noi vaccinuri, iar noi nu avem mereu timp să le producem într-un timp foarte scurt' - explică Adrian Hill, directorul Institutului Jenner (Universitatea Oxford) unde a fost dezvoltat vaccinul universal împotriva gripei.

Şefa echipei de cercetători dr. Sarah Gilbert adaugă că, în cele din urmă, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice elementele vulnerabile ale virusului, precum şi acele părţi care ramân neschimbate.

Vaccinul universal a fost creat în baza celor mai noi tehnologii şi deja a fost testat cu succes pe persoane infectate cu gripă.

Noul vaccin stimulează sistemul imunitar şi îi dă posibilitatea de a distruge proteinele din interiorul virusului. Până în prezent, toate medicamentele antigripale atacau doar învelişul exterior al virusului.

Remarcând faptul că este o realizare ştiinţifică în premieră mondială, The Guardian scrie că noul vaccin obţinut face posibilă prevenirea apariţiei epidemiilor de gripă, indiferent de tipul de virus.*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă de cercetători din Barcelona a descoperit un vaccin care controlează temporar răspândirea virusului SIDA Cercetătorii proiectului Hivacat de la spitalul Clínic din Barcelona au testat pe pacienţi eficienţa unui vaccin terapeutic care poate controla înmulţirea virusului SIDA de manieră temporară. Potrivit postului public de televiziune din Spania, este vorba de o nouă strategie, care, deşi nu presupune vindecarea...
Cercetătorii britanici au creat primele păsări modificate genetic, rezistente la gripă aviară Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au creat primii pui de găină modificaţi genetic, rezistenţi la gripă aviară, relatează BBC News, citând un articol publicat în revista de specialitate Science.
VIRUSUL ZIKA Canada: Un vaccin anti-Zika va fi testat pentru prima oară pe oameni Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunţat marţi demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP.
Cercetători din Marea Britanie au creat celule cerebrale din piele Mai mulţi cercetători din Marea Britanie au anunţat că au reuşit să creeze ţesut cerebral din piele umană, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului britanic The Telegraph.
Marea Britanie: Relansarea campaniei de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă A Guvernul britanic a relansat, sâmbătă, campania de prevenire a îmbolnăviri cu gripă A, în contextul creşterii numărului persoanelor afectate de această afecţiune în ultimele luni, informează EFE.
Cercetători americani anunţă descoperirea unui anticorp foarte eficient împotriva gripei Cercetătorii americani au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze 30 din cele 36 de tulpini cunoscute ale virusului gripei, relevă un studiu citat luni de AFP.