Cele mai citite
 


Formula 1: Kubica va fi supus unor noi intervenţii chirurgicale
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pilotul polonez Robert Kubica, victima unui accident în cursul unui raliu desfăşurat în Italia, a fost scos pentru scurt timp din coma artificială indusă de medicii care l-au operat şi a putut mişca degetele de la mâna dreaptă, la care a suferit leziuni grave.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de echipa de Formula 1 Lotus-Renault, Kubica 'a fost trezit pentru scurt timp de către medicii spitalului Santa Corona de Pietra Ligure şi a fost capabil să vorbească cu apropiaţii săi, putând totodată să mişte degetele mâinii, ceea ce este încurajator pentru restul convalescenţei sale'.
'Băiatul este conştient de ceea ce s-a întâmplat', a precizat Giorgio Barabio, medicul-şef al serviciului de reanimare al spitalului în care a fost operat Kubica. Acesta a adăugat, însă, că prognosticul rămâne rezervat pentru cel puţin încă 48 de ore.
Doctorul Barabio a mai spus că Robert Kubica a dorit să afle noutăţi despre copilotul său Jakub Gerber, care a scăpat nevătămat din accidentul produs duminică dimineaţă în timpul raliului Ronde di Andora.
'Jakub ce face? Spuneţi-mi cum se simte', au fost primele cuvinte ale lui Kubica.
Medicii au explicat, totodată, că pilotul polonez urmează să fie supus unor noi intervenţii chirurgicale. 'Duminică am lucrat doar asupra fracturilor multiple de la oasele mari, pentru a evita ca acestea să influenţeze starea generală a pacientului', a spus Francesco Lanza, şeful serviciului ortopedie şi traumatologie al spitalului Santa Corona. Acesta a adăugat că pilotul va fi operat din nou la cot, umăr şi poate chiar şi la mâna dreaptă, parţial secţionată în cursul accidentului.
Tatăl pilotului, Arthur, şi logodnica acestuia, Editha, sunt alături de Robert Kubica la spitalul Santa Corona.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţia de ortopedie de la "Carol Davila" realizează anual 300 de intervenţii de transplant Aproximativ 300 de intervenţii chirurgicale de transplant, incluzând proceduri de recoltare şi transplantare de os şi ţesuturi, implanturi de structuri artificiale şi autotransplant, se realizează anual în Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr...
Copilul operat la 'Gr. Alexandrescu' şi intrat în comă a murit Copilul de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decedat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Vrancea: Un mort şi patru răniţi într-un accident produs pe E85 Un bărbat de 33 ani din judeţul Neamţ şi-a pierdut viaţa iar alte patru persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs duminică după-amiază pe DN2 E85 între municipiul Focşani şi localitatea Garoafa.
Maramureş: Intervenţia chirurgicală în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, o reuşită a chirurgilor de la SJU Medicii compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială a SJU Baia Mare a înregistrat un nou succes cu o intervenţie extrem de complicată în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, cauzată de un accident de maşină produs în urmă cu câteva zile, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă...