Cele mai citite
 


Primarul Constanţei a comandat un sondaj pentru a afla ce aşteaptă cetăţenii de la municipalitate
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a prezentat, luni, rezultatele unui sondaj comandat de municipalitate, referitor la stabilirea priorităţilor în cheltuirea banilor din bugetul local pe 2011, conform cercetării sociologice prima opţiune a cetăţenilor fiind creşterea siguranţei prin înfiinţarea poliţiei locale.
Constănţenii mai doresc ca printre activităţile prioritare derulate de administraţia locală în anul în curs să fie continuarea programului de asfaltare a străzilor şi trotuarelor, acordarea de pachete cu alimente gratuite pensionarilor, dar şi continuarea construirii de locuinţe ieftine pentru tineri.
''Vom face şedinţa de consiliu local, iar bugetul va fi structurat pe aceste priorităţi pe care le vor constănţenii. Chinuit şi strâns, pentru că avem un buget mic'', a precizat, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.
Potrivit acestuia, administraţia va înfiinţa poliţia locală care va avea maxim 370 de poliţişti, ea urmând să devină funcţională în luna septembrie.
''Îi vom pune pe poliţişti să facă o defilare în faţa constănţenilor, ca să îi vadă, să îi cunoască, să le vadă dotările, după care vor intra în cartiere'', a afirmat primarul Constanţei.
Edilul a declarat că programul de asfaltare va continua, ''ca şi până acum, cam cu aceleaşi sume, în jur de 10 milioane de euro'', pensionarii şi persoanele defavorizate vor primi, ca şi anul trecut, de opt ori pe an pachete cu alimente, iar cartierul de locuinţe ieftine va fi finalizat ''cu tot ce înseamnă blocuri, drumuri, lumină, locuri de joacă pentru copii''.
''Din păcate, nu pot să anunţ că vom face alte investiţii majore care să le bucure oamenilor, cât de cât, viaţa de zi cu zi'', a spus Mazăre.
Sondajul de opinie a fost realizat de o universitate constănţeană, pe un eşantion de 1.600 de persoane, la domiciliile acestora.
Totodată, a fost realizat şi un sondaj online, chestionarul fiind postat pe site-ul Primăriei Constanţa şi accesat până acum de 1.825 de ori.
Radu Mazăre a precizat că între rezultatele celor două sondaje de opinie nu sunt diferenţe semnificative.
Edilul a declarat că 85% dintre respondenţi consideră că nu este ''un lucru bun'' ca salariile angajaţilor primăriei să fie diminuate, iar 92% au aceeaşi părere referitor la profesori şi cadrele sanitare.
''Am avut o surpriză plăcută. (...) Am tras concluzia că, totuşi, societatea nu este aşa de divizată, iar angajaţii primăriei nu sunt priviţi mai prost decât ceilalţi. Populaţia nu s-ar bucura ca salariile acestora să fie diminuate'', a spus Mazăre.
La întrebarea ''Credeţi că angajaţii primăriei iau şpagă?'', 54,4% dintre constănţenii chestionaţi au răspuns 'da'.
''Eu mă aşteptam ca 70% din populaţie să spună că angajaţii primăriei iau şpagă. (...) Sigur, nu este un procent bun cel obţinut, dar nu este nici un procent foarte prost. Este aşa... între. În contextul naţional, zic că este un procent nici prea - prea, nici foarte - foarte'', a comentat Radu Mazăre.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Sondaj CCSB: Peste 50% dintre tineri au dat bani sau atenţii la medic Un procent de 54% dintre tineri a dat bani, o atenţie sau cadou pentru a-şi rezolva o problemă la medic, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare şi Branding (CCSB) la comanda Asociaţiei Pro Democraţia şi dat publicităţii vineri, într-o conferinţă de presă.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...