Cele mai citite
 


Arad: Administraţiile locale din nord-estul judeţului protestează faţă de desfiinţarea spitalului din Gurahonţ
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie formată din reprezentanţi a şase administraţii locale din partea de nord-est a judeţului Arad, condusă de primarul comunei Gurahonţ, Gheorghe Florea, s-a întâlnit, luni, cu prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ, căruia i-au înmânat un memoriu în care protestează faţă de preconizata desfiinţare a spitalului de la Gurahonţ.
Reprezentanţii administraţiilor locale au solicitat sprijin pentru menţinerea spitalului, sugerând în schimb desfiinţarea spitalului din oraşul Sebiş.
'Pentru menţinerea spitalului din Gurahonţ trebuie argumente solide, sustenabile, nu de sentimentalisme şi abordări politicianiste. Asta i-am explicat şi domnului primar Florea, care a declarat că va merge şi la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, în acest sens', a afirmat, într-o conferinţă de presă, prefectul.
Potrivit acestuia, nici spitalul din Sebiş 'nu este grozav din punct de vedere al indicatorilor, dar este peste cel din Gurahonţ'.
'Drept urmare, cred că administraţiile locale din Sebiş şi din Gurahonţ ar trebui să se aşeze la aceeaşi masă şi să caute o soluţie decentă pentru cetăţeni', a spus Călin Bibarţ.
Constantin Cătană, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a explicat că, la reclasificarea spitalelor, unitatea din Gurahonţ va fi încadrată în categoria V şi nu va mai primi finanţare nici ca şi până acum, în condiţiile în care administraţia locală nu poate finanţa cheltuielile acesteia.
Potrivit lui Cătană, spitalul din Gurahonţ, cu cele două secţii ale sale (interne şi pediatrie - n.r.) are 41 de paturi aprobate de Ministerul Sănătăţii, la care sunt 49 de angajaţi, dintre care trei directori.
Spitalul are, în prezent, 6 medici, între care niciun rezident, 11 asistenţi şi 32 de persoane pe diferite alte funcţii, medicii neavând cum să asigure liniile de gardă. În ceea ce priveşte autorizaţia sanitară, aceasta nu a mai fost acordată de la mijlocul anului 2010, dar şi până atunci a fost dată doar cu obligaţia îndeplinirii unor condiţii.
Spitalul din Sebiş, cu cele cinci secţii ale sale, are 82 de angajaţi, dintre care 8 medici specialişti, 4 medici rezidenţi, personal sanitar mediu - 29 de persoane, personal sanitar auxiliar - 20, etc.
'În calitate de prefect voi înainta memoriul Guvernului, însă, dată fiind situaţia, şansele ca spitalul de la Gurahonţ să funcţioneze şi pe mai departe ca unitate sanitară sunt, în opinia mea, destul de reduse', a spus prefectul.
Spitalul din comuna Gurahonţ este unul din cele 160 de spitale din ţară, aflate pe lista publicată recent de Ministerul Sănătăţii care urmează să se desfiinţeze sau să fie transformate în centre pentru bătrâni.
În afara spitalului din Gurahonţ, mai sunt vizate pentru desfiinţare spitalele din oraşele arădene Chişineu Criş şi Sântana.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Arad: Spitalul din Gurahonţ va deveni secţie externă de pneumologie a SCJU Spitalul orăşenesc din Gurahonţ, desfiinţat prin Hotărârea de Guvern privind reorganizarea sistemului sanitar, nu se va transforma în azil pentru bătrâni, ci va deveni Secţie Externă de Pneumologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, urmând să preia în totalitate activitatea Secţiei...
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de...
Arad: Directorul executiv al DSP, suspendat din funcţie Arad, 11 mar /Agerpres/- Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Gabriela Ţârle, a fost suspendat din funcţie, prin Ordin al Ministerului Sănătăţii, măsura intrând în vigoare la finalul săptămânii trecute.
Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.