Cele mai citite
 


Deputaţii au aplaudat un minut, în plen, supravieţuitorii cancerului
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii au aplaudat luni în plen timp de un minut pentru supravieţuitorii cancerului.
Preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei, Rodica Nassar, i-a informat pe deputaţi că, potrivit statisticilor, la femei cancerul de col uterin şi cel mamar sunt cele mai frecvente, iar la bărbaţi cel pulmonar, arătând că principalele cauze sunt, printre altele, fumatul şi lipsa unei diete sănătoase.
'România se află printre ţările cu incidenţă a acestei boli care manifestă o creştere lentă în ţara noastră', a subliniat Nassar.
Aceasta a precizat că Ministerul Sănătăţii va desfăşura în 2011 programul de screening în ceea ce priveşte cancerul, solicitând ca Guvernul să suplimenteze acest proiect cu alte programe.
'Guvernul, cu organizaţiile de profil, trebuie să se implice în iniţierea unor politici de prevenire a cancerului', a arătat Nassar.
În final, ea le-a solicitat deputaţilor să aplaude ca gest de omenie timp de un minut pentru supravieţuitorii acestei boli nemiloase.
În plen au fost prezenţi şi câţiva reprezentanţi ai Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.
Pe 4 februarie se celebrează Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Cancerul pulmonar, incidenţă mare la bărbaţii români Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar cauzează anual cel mai mare număr de decese, cu peste 1,2 milioane de cazuri înregistrate la nivel global, a declarat luni conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, la workshop-ul cu tema 'Noiembrie-Luna de luptă împotriva cancerului pulmonar'.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...