Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, învinuit pentru luare de mită
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, este învinuit pentru luare de mită, după ce a primit suma de 400 lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate.
Medicului bistriţean i-a fost organizat, luni, un flagrant în propriul cabinet de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

'La data de 7 februarie 2011, urmare a unei proceduri flagrante, a fost depistat un medic la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, şef secţie urologie, luând de la un pacient denunţător suma de 400 lei cu scopul de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, acestea constând în stabilirea, în calitate de medic specialist, a unui diagnostic pe baza căruia comisia de expertiză medicală din cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Bistriţa să-i aprobe obţinerea în continuare a pensiei de invaliditate', a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Denunţătorul provine din mediul rural şi intrase în pensie de invaliditate în urmă cu zece ani, fiind încadrat în gradul al doilea.
În acest dosar, medicul bistriţean este învinuit de luare de mită, faptă care se pedepseşte de Codul Penal cu închisoarea între 3 şi 12 ani.

Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a refuzat să dea luni declaraţii în faţa procurorilor şi a solicitat să se prezinte după trei zile, însoţit de avocat.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului bistriţean, Angela Sângeorzan, a admis faptul că medicul Dan Ştefănescu a mai fost cercetat în ultimii 20 de ani pentru luare de mită, însă de fiecare dată cazurile s-au soluţionat cu netrimiterea în judecată, nefiind nici măcar sancţionat administrativ.

În ciuda acestui fapt, faţă de şeful secţiei urologie nu s-a luat nicio măsură preventivă.
'Faţă de medic nu s-au luat măsuri preventive până în prezent. Cercetările penale vor continua, în sensul audierii de martori pentru confirmarea faptei. (...) Urmează să i se contureze activitatea infracţională. În prezent, se fac cercetări doar pentru un denunţ, doar pentru un act comis de către acest doctor. Prejudiciul este de doar 400 lei. Sigur, fapta este gravă, dar trebuie avut în vedere prejudiciul', a explicat Angela Sângeorzan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, acuzat de luare de mită, a primit doar amendă administrativă Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, care în urmă cu nouă luni era învinuit de luare de mită după ce a primit 400 de lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate, a primit doar o amendă administrativă...
Şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi, trimisă în judecată pentru luare de mită Ileana Corina Dima, şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (130 acte materiale)...
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.
DNA: Trei medici specializaţi în medicina muncii, printre care şi un şef serviciu, trimişi în judecată Procurorii DNA Galaţi au trimis-o în judecată, sub control judiciar, pe Ana Boală, la data faptei medic specializat în medicina muncii, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată.
Sălaj: Doi medici trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată Un medic responsabil de acordarea pensiilor de invaliditate în Sălaj şi un alt medic, şef de secţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău sunt trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată, anchetatorii probând în primul caz aproape 200 de situaţii de mită în care, în mai puţin de...