Cele mai citite
 


Defibrilarea şi resincronizarea cardiacă sunt mai eficiente în cazul femeilor
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Implantarea unui defibrilator cardiac combinată cu un procedeu de resincronizare cardiacă prin impulsuri electrice este de două ori mai eficientă în cazul femeilor comparativ cu bărbaţii, conform unui studiu publicat luni, transmite AFP.
Aceste concluzii au fost obţinute în urma analizării rezultatelor unui studiu clinic denumit MADIT-CRT, studiu publicat în 2009 în revista New England Journal of Medicine şi care a fost realizat pe 1.820 de subiecţi voluntari din SUA, Canada şi Europa.

Acest studiu clinic a comparat, într-un interval de timp de 4 ani, eficienţa defibrilatoarelor cardiace implantate împreună cu un mic aparat ce generează impulsuri electrice asupra inimii pentru stimularea coordonată a miocardului, prin comparaţie cu eficienţa defibrilatoarelor implantate singure.

Defibrilatorul acţionează prin producerea unui şoc electric menit să restabilească un ritm cardiac normal atunci când inima bate dezordonat, fenomen medical denumit fibrilaţie.

Acest tratament cardiac combinat pentru insuficienţa cardiacă poartă denumitea de CRT-D (cardiac resynchronization therapy with defibrillator - terapie de resincronizare cardiacă cu defibrilator).

Analiza comparativă a eficienţei acestei terapii a demonstrat că permite reducerea incidenţei accidentelor cardiace cu 70% în cazul femeilor şi cu doar 35% în cazul bărbaţilor. De asemenea, rata mortalităţii a scăzut cu 72% în cazul femeilor.

'Studiile precedente indicau faptul că acest tratament cardiologic preventiv are efecte comparabile în cazul bărbaţilor şi al femeilor', comentează cardiologul Arthur Moss, profesor de medicină la Universitatea din Rochester (SUA), coordonatorul acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association (JAMA).

'Rezultatele analizei noastre sunt surprinzătoare însă foarte importante pentru că este vorba despre singurul tratament cardiologic care este mai eficient în cazul femeilor spre deosebire de bărbaţi', a adăugat el.

În cazul femeilor, terapia CRT-D împiedică foarte eficient deterioarea muşchiului cardiac şi evită mărirea acestuia, o inimă mărită având o capacitate de pompare redusă.

'Noi nu spunem că folosirea acestui tratament în cazul bărbaţilor ar avea rezultate proaste, ci că folosirea sa în cazul femeilor are rezultate excepţionale', mai explică Dr. Arthur Moss.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.
Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, la Sibiu Fundaţia Română a Inimii şi Grupul de Lucru de Insuficienţă Cardiacă din cadrul Societăţii Române de Cardiologie, împreună cu Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, au lansat Şcoala de Insuficienţă Cardiacă pentru medici şi pacienţi, o iniţiativă ce are scopul de a oferi medicilor cardiologi şi de familie...
Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă mult pe jos (studiu) Bolnavii de insuficienţă cardiacă trebuie să meargă zilnic cât de mult, iar numărarea paşilor este un important indicator, scrie passionsante.be.
Dezbatere despre insuficienţa cardiacă în România, organizată de Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor Necesitatea elaborării unui document care va conţine propuneri privind principalele direcţii de acţiune în combaterea insuficienţei cardiace şi care va fi înaintat Parlamentului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost principala concluzie a dezbaterii de...
Prevalenţa insuficienţei cardiace în România, aproape dublă faţă de restul Europei Îmbunătăţirea prognosticului pacienţilor spitalizaţi cu insuficienţă cardiacă care suferă nenumărate reinternări, în ciuda terapiilor existente, este una din priorităţile prof. dr. Mihai Gheorghiade, specialist în domeniul cardiologiei din SUA.