Cele mai citite
 


Intervenţie chirurgicală reuşită pentru dirijorul italian Riccardo Muti
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dirijorul italian Riccardo Muti a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, potrivit medicilor, în urma unei fracturi de mandibulă suferite după ce a leşinat, joi, în timpul repetiţiilor cu Orchestra Simfonică din Chicago, informează marţi AFP, care citează surse din cadrul spitalului şi orchestrei.
'Operaţia s-a derulat extrem de bine şi sunt mulţumit de rezultat', a declarat luni, într-un comunicat, chirurgul Alexis Olsson, potrivit căruia maestrul se va recupera complet.

Riccardo Muti are 69 de ani şi urmează să fie supus altor examene pentru a se determina ce anume i-a provocat, joi, starea de leşin.

Cu câteva luni înainte, în octombrie, el a trebuit să-şi întrerupă activitatea cu aceeaşi orchestră pentru a se întoarce la Milano şi a se îngriji în urma unor severe dureri abdominale. Medicii săi au afirmat atunci că durerea era cauzată de o stare de oboseală fizică acută.

Marţi, un purtător de cuvânt al orchestrei a declarat pentru AFP că Riccardo Muti este 'bine dispus'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţie în premieră de reconstrucţie la nivel mandibular, la Spitalul 'Sfânta Maria' din Capitală Prima intervenţie chirurgicală din România de reconstrucţie completă (condil şi fosă glenoidă) a unei articulaţii temporo-mandibulare cu o proteză totală, din titan, confecţionată special pentru pacient, a avut loc marţi, la Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.