Cele mai citite
 


Un nou acord cu BM va sprijini România să-şi îmbunătăţească eficienţa financiară şi sistemul de asistenţă sanitară
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Banca Mondială va acorda anul acesta României, în cadrul noului acord, o tranşă din Programul de Împrumut de Dezvoltare (DPL 3) în valoare de 400 de milioane de euro, pentru a susţine măsurile de eficientizare a cheltuielilor bugetare şi consolidare fiscală în domeniile bugetului, salariilor din domeniul public, sănătate, educaţie şi asistenţă socială.
De asemenea, o sumă de 750 de milioane de euro va fi pusă la dispoziţia României pentru aprofundarea reformelor în sectorul asistenţei sociale şi sănătăţii publice, completând măsurile susţinute de FMI şi Comisia Europeană, a spus economistul şef al biroului din România al BM, Cătălin Păuna.

Un grant de 430 de milioane de euro şi asistenţă tehnică de specialitate vor fi acordate Guvernului pentru înfiinţarea unei structuri pentru coordonarea şi monitorizarea reformelor.
BM va acţiona şi pentru susţinerea creşterii economice a României, sprijinind guvernul să aplice recomandările din cardul celor şase raporturi de evaluare realizate de BM.
Potrivit economistului şef al BM pentru Europa şi Asia Centrală, Sudharshan Canagarajah, Banca Mondială este satisfăcută de modul în care a fost stabilizată economia României, de faptul că dezechilibrele interne şi externe au fost reduse şi a fost restabilită încrederea în piaţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere cu partenerii financiari internaţionali, finalizate Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Monetar Internaţional au finalizat sâmbătă Scrisoarea de intenţie şi Memorandumul de înţelegere, documentele care concretizează negocierile care au avut loc în cadrul celei de-a şasea evaluări a acordului dintre FMI şi România.
Corina Creţu: CE este preocupată de întârzierile pe care România le are în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii Comisia Europeană este preocupată de întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, a precizat luni comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, la o masă rotundă pe tema dezvoltării a trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi...
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
Acord de cooperare româno-chineză în domeniul sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi viceministrul chinez al Sănătăţii, Ma Xiaowei, au semnat sâmbătă, la Academia Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş", primul acord de cooperare în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale între Ministerul Sănătăţii din România şi...
Banca Mondială va acorda asistenţă tehnică României în domeniul sănătăţii Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - In timpul întrevederii de vineri, dintre ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi Orsalia Kalantzopoulos, director al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi ţările Baltice, Europa şi Asia Centrală, s-au discutat detaliile implementării noii politici a medicamentului...
Programul de convergenţă - construcţia bugetară Construcţia bugetară pe orizontul de timp 2011-2014 a fost configurată în condiţiile consolidării conceptului de guvernanţă economică lansat la nivel european, care cuprinde un amplu pachet legislativ, ce va introduce mai multă disciplină şi rigoare în procesele macroeconomice din ţările membre ale UE...