Cele mai citite
 


Criză de medici în judeţul Dâmboviţa
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgovişte, 22 iunie /Agerpres/ - Doar şapte candidaţi s-au înscris, în judeţul Dâmboviţa, pentru cele 56 de posturi de medici scoase la concurs, a informat, marţi, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP).

''La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost scoase 56 de posturi pe aproape toate specializările. Deşi la nivel de spitale este nevoie de personal, interesul din partea medicilor este relativ scăzut, pentru concurs fiind înscrişi doar şapte candidaţi, doi pentru chirurgie generală, doi pentru dermatologie şi câte unul pentru medicină internă, diabet şi neurologie'', a declarat purtătorul de cuvânt al ASP Dâmboviţa, Marinela Popa. Listele cu candidaţii înscrişi se vor afişa la sediul Autorităţii de Sănătate Publică, iar examenul se va susţine la Bucureşti, în data de 29 iunie.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la această secţie, unul dintre motive fiind şi numărul redus de cadre medicale.

Garda este asigurată, la acestă secţie, într-o lună, de doar patru cadre medicale de specialitate.

''Suntem trei medici specialişti, dintre care doi medici primari, un medic rezident, ultimul an, care nu are dreptul să facă singur gardă, iar eu vin numai în gărzi, iar în cursul zilei îmi ajut colegii. Este o muncă fantastică, în condiţiile în care un singur medic vede, în gardă, în jur de 150 de oameni, sâmbătă şi duminica. Asta durează de nişte ani. De 11 ani de zile lucrăm în ritmul acesta'', a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean Târgovişte, Carmen Marcu. AGERPRES/(Cornelia Dumitru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, iar doctorii spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Criza de personal medical se acutizează Vaslui, 26 mai /Agerpres/ - Ordonanţa de Urgenţă 34/2009, prin care se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, va crea mari probleme în sistemul sanitar vasluian, confruntat deja cu o gravă criză de personal, estimează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.
Mehedinţi: Deficit de medici specialişti la Spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin are un deficit de cinci medici chirurgi, situaţie care trenează de circa doi ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, medic Cristian Jianu.
Vaslui: Criză de medici de medicina muncii în judeţ Doar doi medici de medicina muncii există în prezent pentru cei aproximativ 90.000 de angajaţi din judeţul Vaslui înregistraţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
Vaslui: Criza de medici blochează activitatea din spitale Doi medici anestezişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui şi-au înaintat demisiile, după ce au aflat că sunt citaţi ca martori în dosarul în care două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică Ginecologie sunt arestate pentru fapte de corupţie şi efectuarea de avorturi ilegale.