Cele mai citite
 


Mehedinţi: SJA a solicitat Ministerului Sănătăţii înfiinţarea a patru substaţii de ambulanţă
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a solicitat Ministerului Sănătăţii înfiinţarea unor substaţii de salvare în comunele Dubova, Gogoşu, Bâcleş şi Floreşti.
Directorul SJA Mehedinţi, Dumbrăvica Florescu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că s-a luat decizia înfiinţării acestor substaţii în zonele respective pentru respectarea normelor în vigoare referitoare la acordarea asistenţei medicale de urgenţă în aşa fel încât timpul de ajungere a unui echipaj şi a unei autoambulanţe să fie de 15 minute pentru mediul urban şi 20 de minute pentru mediul rural.
''S-a stabilit că pentru acoperirea cererilor din localităţile ce vor fi arondate acestor substaţii trebuie să se asigure câte un mijloc de transport dotat corespunzător cu echipamente şi personalul care să asigure activitatea de asistenţă medicală, astfel încât să asigurăm şanse egale populaţiei pentru a beneficia de serviciile noastre'', a precizat Florescu.

Potrivit sursei citate, în cazul în care acest lucru nu este posibil din cauza lipsei de fonduri financiare, ar trebui să se asigure patru autoutilitare SMURD care să fie la dispoziţia populaţiei din zonele unde, actualmente, din cauza distanţelor prea mari, salvările ajung după 35 şi chiar 60 minute de la apelul lansat de bolnavi.
În teritoriu, SJA Mehedinţi mai are funcţionale alte asemenea 5 substaţii şi trei echipaje SMURD pentru acordarea primului ajutor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Mehedinţi: Salvare nouă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Drobeta Turnu Severin, 5 dec /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit, sâmbătă, o autoutilitară tip C, cu o valoare de circa 150.000 euro, a declarat pentru AGERPRES directorul tehnic Crişan Dumitraşcu.
Mehedinţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în blocaj financiar Situaţia financiară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi este critică, medicii de familie care asigură tratamentul bolnavilor la domiciliu având restanţe la plata salariilor din luna mai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Apelurile la serviciul judeţean de ambulanţă, în creştere Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a crescut în ultimele 24 de ore cu circa 26 % faţă de zilele obişnuite, când mercurul temometrelor nu indica temperaturi ale aerului de peste 36 grade Celsius.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru serviciul judeţean de specialitate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit două autoambulanţe de la Ministerul Sănătăţii (MS), a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul instituţiei, Dumbrăvica Florescu.