Cele mai citite
 


Primăria Moscovei aprobă un program de modernizare a spitalelor
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Moscovei a aprobat luni un program de modernizare a spitalelor municipale în valoare de 100 de miliarde de ruble (2,5 miliarde de euro), ce prevede reducerea numărului de paturi şi înjumătăţirea perioadei de spitalizare, dotarea instituţiilor cu aparatură modernă, precum şi accentul pe tratamentul la domiciliu.
Prin aplicarea acestui program, autorităţile îşi propun transformarea spitalelor în 'fabrici' de sănătate şi reducerea de două ori a perioadei de spitalizare a pacienţilor, relatează marţi ITAR-TASS. Documentul prevede introducerea de noi standarde la nivelul serviciilor medicale atât în Moscova, cât şi pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse.

'Este cel mai amplu program realizat în colaborare cu guvernul nu doar în domeniul sănătăţii, dar în general în capitala rusă', a spus primarul Serghei Sobianin, precizând că jumătate din sumă va proveni din fondul asigurărilor medicale, iar cealaltă parte - din bugetul oraşului. Banii vor fi alocaţi în următorii doi ani.

Priorităţile programului vizează eficientizarea domeniului pediatriei, profilactica afecţiunilor cardiace, oncologice. Planul prevede reparaţii capitale în spitale şi policlinici, precum şi informatizarea serviciului medical, a afirmat edilul capitalei ruse.

El a mai menţionat că volumul de muncă este 'colosal' şi a anunţat că programul va fi prezentat guvernului Federaţiei Ruse pe 16 februarie.

Referitor la reducerea perioadei de spitalizare, măsura ar urma să fie realizată din contul 'spitalizării timpurii' sau a tratamentului şi a diagnosticului ambulatoriu, a spus şeful departamentului de sănătate al municipiului, Leonid Peceatnikov. În acest scop, spitalele vor fi dotate cu echipamente tehnologice moderne.

'Aceasta va permite scurtarea de două ori a perioadei pe care bolnavul trebuie să o petreacă pe patul de spital. De asemenea, se va reduce şi numărul paturilor în spitalale orăşeneşti', a explicat Leonid Peceatnikov.

'Vom transforma spitalale mari nu în instituţii în care oamenii stau cu lunile, ci în fabrici cu înaltă tehnologie, în care pacientul va fi internat cu toate investigaţiile de rigoare făcute, potrivit unor noi standarde, va primi tot ce este necesar pentru a fi supus în continuare tratamentului în policlinică', a adăugat oficialul citat, subliniind că sistemul de sănătate se va baza pe 'etapa tratamentului ambulatoriu'.

Oficialul rus a menţionat că aplicarea programului va aduce economii la buget.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Giurgiu: Lucrări de reparaţii şi modernizare la policlinică iniţiate de Consiliul Judeţean Clădirea Policlinicii din municipiul Giurgiu va fi reparată şi modernizată în următoarele trei luni de zile în urma unor lucrări demarate şi finanţate de Consiliul Judeţean.
Galaţi: Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei îşi va moderniza ambulatoriul Galaţi, 27 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a organizat miercuri evenimentul de informare a grupului ţintă în cadrul proiectului 'Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei'.
Galaţi: Ambulatoriu după standarde europene, la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi a finalizat, joi, proiectul de modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic 'Sf. Apostol Andrei', care va prelua activitatea a patru policlinici din municipiul Galaţi.
Bistriţa-Năsăud: Policlinica din Năsăud, modernizată cu peste două milioane de lei din bani europeni Lucrările de modernizare a policlinicii din oraşul Năsăud, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost finalizate după mai bine de doi ani de la începerea acestora, în baza unui proiect cu fonduri europene, prin care administraţia locală a primit o finanţare nerambursabilă de peste două milioane lei, potrivit unui...
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...