Cele mai citite
 


Asistentele medicale străine vor putea să lucreze în Marea Britanie după doar două zile de testări
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistentele medicale slab instruite, din străinătate, vor putea să lucreze în Marea Britanie după doar două zile de testări, sub auspiciile cerinţelor formulate de Uniunea Europeană /UE/, scrie cotidianului britanic The Daily Mail în ediţia de luni.
Cele două zile de testări includ demonstrarea competenţelor pe manechine şi teste cu răspunsuri multiple. Scurtul curs de instruire înlocuieşte evaluările şi examenele riguroase prin care trebuie să le treacă toţi cei care nu îndeplinesc standardele NHS /National Health System/.

Pentru a lucra pe secţie, asistentele medicale nu trebuie să vorbească bine limba engleză.

Schimbarea este impusă de UE, care susţine că testele la care sunt supuşi lucrătorii străini încalcă legislaţia privind libertatea de mişcare.

Pe de altă parte, atrage atenţia Daily Mail, responsabilii de rang înalt din domeniul sănătăţii se tem că evaluările cu răspunsuri multiple, care vor începe în luna aprilie, vor fi nerealiste şi prea uşoare.

Potrivit normelor existente, orice asistentă din spaţiul UE, a cărei calificare este considerată necorespunzătoare potrivit standardelor impuse de NHS, trebuie să urmeze un program de adaptare intens, cu o durată de până la şase luni, înainte de a putea lucra în spitalele din Marea Britanie.

Regimul este atât de strict, comentează publicaţia britanică, încât doar un sfert din 8.000 asistente medicale din UE care aplică în fiecare an pentru a lucra în Marea Britanie trec testele. Cele mai multe sunt descurajate de costurile implicate şi de dificultatea testelor.

Cele care nu reuşesc să treacă testele provin în mare parte din statele care au aderat relativ recent la UE, cum ar fi România, Bulgaria, Ungaria, Estonia şi Letonia, potrivit Daily Mail.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
Asistente din România şi Bulgaria pun în pericol viaţa pacienţilor britanici (Lordul Robert Winston) Asistentele medicale din Europa de Est, în special cele din România şi Bulgaria, pun pacienţii britanici în pericol, în condiţiile în care acestea nu pot vorbi bine limba engleză, a avertizat unul dintre medicii de top din Marea Britanie, citat de Daily Mail în ediţia de joi.
MB: Personalul medical românesc, cel mai căutat pentru a ocupa locurile vacante din NHS Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale şi neonatologi din România, pe fondul unei penurii severe de studenţi la specializarea asistenţă medicală, relatează Huffington Post.
Marea Britanie: Expaţii din Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază de asigurare medicală internaţională Expaţii britanici care trăiesc şi lucrează în Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază acum de accesul la asistenţă medicală internaţională, datorită unui parteneriat între companiile MediHelp International şi BUPA, relatează site-ul privatehealth.co.uk în ediţia de joi.
Şefii companiilor britanice care le oferă prioritar locuri de muncă românilor, nu britanicilor, în atenţia presei Şefii de companii britanice oferă mii de locuri de muncă unor lucrători români în pofida faptului că şomajul din Marea Britanie a atins cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, numărul şomerilor cifrându-se la 2,68 milioane. În contextul în care rata şomajului a urcat la 8,4%, doritorii români de locuri...