Cele mai citite
 


Vâlcea: Consilierii judeţeni, împotriva transformării în cămine de bătrâni a două spitale
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au semnat marţi, în şedinţă extraordinară, un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii prin care solicită scoaterea de pe lista spitalelor reprofilate a unităţilor sanitare din Băleşti şi din Brezoi.
'Prefer această variantă, de memoriu scris şi semnat de toţi consilierii judeţeni pentru a nu se întâmpla ca data trecută. Atunci una am vorbit cu directorul DSP şi alta a plecat spre Bucureşti. Eu am zis că nu trebuie desfiinţat nici un spital, directorul DSP şi Prefectura a decis altceva. Mă bucur de faptul că şi consilierii PDL au accesat această idee de a nu desfiinţa cele două spitale orăşeneşti', a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.
Cei 33 de consilieri judeţeni au semnat memoriul care prevede scoaterea de pe lista spitalelor reprofilate în cămine de bătrâni a celor din oraşele Bălceşti şi Brezoi.
Pe 1 februarie, pe site-ul Ministerul Sănătăţii au fost publicate două liste cu spitale care urmează să fie comasate şi spitale care urmează să fie reprofilate.

În judeţul Vâlcea erau propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni spitalele orăşeneşti din Brezoi şi din Bălceşti.
În lista pentru comasare erau prevăzute pentru a deveni secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneuno-Ftiziologie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Vâlcea: CL Bălceşti şi CJ susţin că vor da Ministerul Sănătăţii în judecată Reprezentanţii Consiliului Local din Bălceşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea au declarat marţi pentru AGERPRES că vor contesta HG 212/2011 cu privire la transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.