Cele mai citite
 


OMS: 12 ţări înregistrează cazuri de narcolepsie în rândul copiilor şi adolescenţilor vaccinaţi împotriva gripei A
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 12 ţări au înregistrat cazuri de narcolepsie în rândul unor copii şi adolescenţi care fuseseră vaccinaţi anterior împotriva gripei A, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
'Din august 2010, şi după vaccinări în masă împotriva virusului gripei H1N1 în 2009, s-au detectat cazuri de narcolepsie la copii şi adolescenţi în cel puţin 12 ţări', a precizat Comitetul consultativ pentru siguranţa vaccinurilor al OMS, într-un comunicat.

Totuşi, Comitetul a semnalat că este nevoie de mai multe investigaţii pentru a determina relaţia exactă dintre cazurile de narcolepsie şi vaccinul împotriva gripei - vaccinul Pandemrix sau altul.

Săptămâna trecută, OMS a anunţat că efectua o anchetă cu privire la creştere în Finlanda a numărului de cazuri de narcolepsie, care ar putea avea legătură cu vaccinul Pandemrix al fabricantului Glaxo, dat fiind faptul că toate persoanele afectate păreau a fi fost imunizate cu acelaşi produs.

Guvernul Finlandei informase în legătură cu o serie de cazuri de narcolepsie în rândul persoanelor vaccinate contra gripei A, cu vârste între 4 şi 19 ani.

Institutul naţional pentru sănătate şi asistenţă socială din Finlanda (THL) a publicat un studiu potrivit căruia vaccinul împotriva gripei AH1N1 Pandemrix, fabricat de compania farmaceutică GlaxoSmithKline, măreşte riscul de narcolepsie în rândul copiilor.

Potrivit acestui studiu, în 2009 şi 2010 au fost diagnosticate 60 de cazuri de narcolepsie la copii şi adolescenţi finlandezi cu vârste între 4 şi 19 ani, dintre care 52 (aproape 90 la sută) fuseseră vaccinaţi cu Pandemrix.

Fenomenul a determinat autorităţile sanitare finlandeze să întrerupă folosirea acestui vaccin în mod preventiv până la determinarea posibilelor efecte secundare.

Narcolepsia produce persoanelor afectate accese de somn, în orice moment al zilei.

OMS a donat 36 de milioane de doze de vaccin Pandemrix unui număr de 18 ţări, dar până acum nu a primit informaţii cu privire la eventuale cazuri de narcolepsie. Ţările care au primit Pandemrix sunt Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Bolivia, Burkina Faso, Cuba, Coreea de Nord, El Salvador, Etiopia, Ghana, Namibia, Filipine, Tadjikistan, Togo, Ruanda, Kenia, Mongolia şi Senegal.

Raportul complet cu privire la relaţia dintre narcolepsie şi acest vaccin va fi difuzat la 31 august a.c., adaugă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
OMS recomandă laboratoarelor să includă tulpina H1N1 în viitorul vaccin antigripal Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi fabricanţilor de vaccin antigripal să includă tulpina H1N1 în vaccinul pe care-l pregătesc pentru viitorul sezon gripal din emisfera de nord - informează agenţia spaniolă de presă EFE.