Cele mai citite
 


Naştere în Franţa a primului copil 'medicament'
miercuri, 9 februarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim copil 'medicament' conceput pentru a-i trata pe fraţii săi pentru care este un donator perfect compatibil, s-a născut în Franţa la un spital din Paris, conform medicilor Ren? Frydman şi Arnold Munnich, transmite AFP.
Acest copil născut la 26 ianuarie va fi folosit pentru tratarea unuia dintre fraţii săi genetici mai mari, pentru care este donator compatibil.

Micuţul Umut ('speranţă' în limba turcă) Talha, care a cântărit 3,650 kg la naştere, este sănătos, conform declaraţiilor profesorului Ren? Frydman.

Acest 'copil medicament' a fost născut în urma fecundării in vitro după un dublu diagnostic genetic pre-implant (DPI) ce a permis selecţia embrionilor. Prin această procedură medicii s-au asigurat că acest copil este imun la grava maladie genetică (beta-thalasemie) de care suferă copiii naturali ai familiei, dar şi că micuţul va fi un donator perfect compatibil cu fraţii săi mai mari.

Beta-thalasemia este o maladie genetică extrem de gravă, ce provoacă invaliditate. O manifestare a acestei boli este anemia, iar bolnavii care suferă de această boală au nevoie de transfuzii periodice de sânge pentru a trăi.

Primul copil 'medicament' din lume s-a născut în Spania în 2008. Sângele din cordonul său ombilical a fost determinant în vindecarea fratelui său ce suferea de o gravă formă de anemie congenitală.
Notare
Comentarii
de Loredana
A reusit omenirea sa faca pe Dumnezeu! Sfarsitul lumii va fii pe aproape.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: primul bebeluş născut fără mutaţia genei care duce la cancerul la sân Spitalul Sant Pau şi Fundaţia Puigvert din Barcelona au anunţat joi prima naştere din Spania, a unui bebeluş care nu suferă de mutaţia genetică ereditară din cauza căreia ar fi putut suferi, cu o probabilitate de 60%, de cancer de sân sau ovare, înainte de vârsta de 70 de ani.
Danemarca: Un donator de spermă a transmis o maladie genetică la cinci copii Autorităţile sanitare din Danemarca au anunţat luni că un donator de spermă a transmis la cinci copii o boală genetică cunoscută sub numele de 'Recklinghausen', care ar putea determina handicapuri. Se pare că, după un test efectuat, donatorul a fost declarat, în mod fals, sănătos, relatează maxisciences...
Întâlnire între medicii români şi greci pe tema fertilizării in vitro Atena, 18 mai - Trimisul special al Agerpres, Alexandru Tudor, transmite: Clinica Genesis din Atena a găzduit, vineri, o întâlnire ştiinţifică între medicii români şi greci, pe tema fertilizării in vitro, sub genericul 'Un nou-născut poate salva viaţa unei rude care este afectată de o boală ereditară'...
Premieră medicală mondială: O femeie a născut după ce i s-au transplantat ţesuturi ovariene proprii prelevate în copilărie O belgiancă a devenit prima femeie din lume care a dat naştere unui copil după ce i s-a efectuat un transplant de ţesuturi ovariene proprii, care fuseseră prelevate şi congelate când ea avea 13 ani şi nu ajunsese încă la pubertate, informează miercuri France Presse, EFE şi Reuters.
DOCUMENTAR In Memoriam: Profesorul Alexandru Pesamosca, ''îngerul copiilor'' - 85 de ani de la naştere Medicul chirurg Alexandru Pesamosca s-a născut la 14 martie 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene.
Programul Cryo-Save de stocare gratuită a celulelor stem Acest program oferă gratuit familiilor posibilitatea de a stoca la naştere, celule stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical.