Cele mai citite
 


Senat: Raport favorabil pentru proiectul de lege privind coplata
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia pentru sănătate a Senatului a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului care instituie coplata pentru serviciile medicale.
Membrii comisiei au decis, cu şase voturi pentru şi două împotrivă, să aprobe proiectul de lege, fără modificări semnificative faţă de varianta Executivului.

Proiectul de lege prevede obligativitatea coplăţii pentru toţi asiguraţii, cu excepţia copiilor, până la 18 ani, dar şi a tinerilor până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi sau absolvenţi, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, a ucenicilor sau a studenţilor dacă nu realizează venituri din muncă.
De asemenea, vor fi scutiţi de coplată bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate şi pensionarii care au venituri de până la 700 de lei lunar.

Legea mai stabileşte că suma maximă a coplăţii într-un an calendaristic va fi de 600 de lei, după această valoare asiguraţii beneficiind de servicii medicale gratuite.
Valoarea coplăţii, lista serviciilor medicale pentru care se va încasa aceasta, precum şi data de la care se va aplica vor fi stabilite prin contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Conform proiectului legislativ, contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale şi normele de aplicare a acestuia vor fi elaborate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
Senatul a fost sesizat cu acest proiect de lege, în calitate de primă Cameră sesizată, la începutul lunii decembrie, anul trecut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Proiect privind eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei - raport negativ Comisia de sănătate a Senatului a dat marţi raport negativ unei propuneri legislative privind eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Coplata va genera reacţia oamenilor de a nu se mai duce la medic Brăila, 11 mar /Agerpres/ - Senatorul de Brăila Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului, a declarat vineri, la Brăila, că introducerea sistemului de coplată pentru unele servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate va determina populaţia săracă să nu mai apeleze...
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
Proiectul legii sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.