Cele mai citite
 


Vâlcea: Fonduri de aproape 900 mii lei alocate pentru patru spitale din judeţul Vâlcea
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru unităţi sanitare din judeţul Vâlcea au primit marţi, în şedinţă extraordinară, 886 mii de lei, necesari programului de reparaţii şi investiţii pe 2011, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJ, Ion Câlea.
'Le-a fost foarte uşor guvernanţilor să se spele pe mâini anul trecut şi să ni le dea în administrare. Sincer, deja este o presiune pe buget sănătatea, dar nu am încotro. Deşi bugetul pe 2011 este cu 25% mai mic decât anul trecut, a trebuit să iau din nu ştiu câte locuri pentru alocarea de fonduri pentru spitale. Vă dau un exemplu, am renunţat la supraetajarea sediului Consiliului Judeţean pentru a putea aloca fonduri unor spitale, bani de care aveau nevoie stringentă', a precizat Ion Câlea.

Astfel, suma de 886 mii lei a fost împărţită pentru Spitalul Judeţean de Urgentă, Spitalul de Obsterică-Ginecologie, Spitalului de Pneumo-Ftiziologie şi Spitalului de Psihiatrie, toate cele patru unităţi sanitare aparţinând din 2010 de Consiliul Judeţean.
Spitalului de Urgenţă i-au revenit 129 mii lei pentru achiziţionarea materialelor necesare lucrărilor de reparaţii a secţiei de Endocrinologie.

Spitalul de Obstetrică-Ginegologie a primit 357 mii lei pentru decontarea unor cheltuieli de reparaţii la acoperiş şi la hidroizolaţie
Spitalul de Pneumo-Ftiziologie a primit 150 mii lei pentru execuţia unei cantine plus reparaţii şi revizie a instalaţiei electrice
Spitalului de Psihiatrie i-au revenit 250 mii lei pentru dotarea cu un electroencefalograf, achiziţia unei centrale termice şi reabilitarea spălătoriei.
În 2011 este preconizată totodată începerea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, un proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 19 milioane de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.
Vâlcea: CJ cere deblocarea posturilor în cazul investiţiilor realizate din fonduri europene Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a ridicat miercuri problema deblocării posturilor în domeniul public în cazul unor investiţii pe fonduri europene, nefuncţionarea acestora putând duce la rambursarea forţată a acestor fonduri.
Consiliul Judeţean Vâlcea alocă peste 220 mii lei celor patru spitale din subordine Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca celor patru unităţi sanitare din subordine peste 220 mii lei pentru salarii, lucrări restante şi demararea unor investiţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Fonduri nerambursabile din partea unui Fond internaţional de investiţii pentru proiecte ale CJ Vâlcea Mai multe proiecte ale Consiliului Judeţean Vâlcea urmează să primească fonduri nerambursabile din partea unui Fond internaţional de investiţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele CJ, Ion Cîlea.
Vâlcea: Preşedintele Consiliul Judeţean declară că nu a primit fonduri pentru serviciile medicale din judeţ Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a declarat miercuri pentru AGERPRES că nu a primit fonduri pentru acoperirea cheltuielilor la medicamente şi servicii medicale ale spitalelor din judeţ.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.