Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
El a spus că partea de Clinică medicală a Spitalului Caritas 'se va întoarce' la Spitalul ''Prof. dr. Th. Burghele'' (Panduri), unde va exista şi o secţie mare de oncologie, iar o parte din secţia de obstetrică-ginecologie şi secţia de reanimare de la Caritas se vor transfera către Spitalul ''Malaxa'', clădirea care aparţine Primăriei urmând să devină 'casă de retragere' pentru vârstnici.
Potrivit edilului Capitalei, Secţia de chirurgie a Spitalului Caritas se va transfera la Spitalul de nefrologie ''Carol Davilla''.
Referindu-se la Spitalul 'Sf. Ştefan', Oprescu a spus că o parte din acesta, cu 'secţia exterioară', se va comasa cu Spitalul de boli infecţioase şi tropicale 'Victor Babeş'.

Potrivit primarului general, în situaţie de retrocedare se mai află şi Spitalul de Dermatologie 'Prof. dr. Scarlat Longhin' şi o parte a Spitalului 'Sf. Ştefan' - secţia exterioară (din şos. Alexandriei).
Sorin Oprescu a mai spus că Administraţia Spitalelor va funcţiona 'în propria ei casă', situată în Piaţa Unirii, în fostul sediu al Casei de pensii a sectorului 4, la care lucrările de consolidare şi reparaţie sunt aproape finalizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Spitalul Malaxa dispune de singurul computer tomograf care poate investiga persoanele supraponderale Spitalul "Nicolae Malaxa" dispune de un computer tomograf care este singurul care poate face investigaţii pentru persoanele supraponderale cu greutate de până la 480 de kg.
S. Oprescu: Spitalul de Boli Venerice "Scarlat Longin" va fi mutat provizoriu la Spitalul "Victor Babeş" Spitalul de Boli Venerice "Scarlat Longin" va fi mutat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş'', provizoriu, până se va reamenaja corpul nou de la Spitalul "Th.Burghele", a declarat, marţi, prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
PMB monitorizează situaţia pacienţilor evacuaţi de la Maternitatea Giuleşti Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, monitorizează situaţia pacienţilor evacuaţi în urma tragediei produse luni la Spitalul clinic de obstetrică-ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu' (Maternitatea Giuleşti - n.r.).
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.