Cele mai citite
 


O dietă sănătoasă influenţează indicele IQ al copiilor
miercuri, 9 februarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Conform unui nou studiu realizat de Universitatea Bristol şi publicat în ultimul număr al revistei Journal of Epidemiology and Community Health, există o relaţie între alimentaţia copiilor şi nivelul lor de inteligentă, aşa cum este acesta reprezentat de testele de tip IQ, informează BBC.
Astfel alimentele de tip junk-food, chipsurile, ciocolata şi alte dulciuri, în general o dietă bazată pe alimente procesate, pot afecta inteligenţa copiilor şi dezvoltarea creierului.

Acest studiu a fost realizat prin analiza obiceiurilor alimentare din cazul a 3.966 de copii, participanţi la studiul Avon Longitudinal Study of Parents and Children. Aceste obiceiuri alimentare şi nivelul de inteligenţă al copiilor au fost înregistrate la diferite etape de dezvoltare a intelectului, la vârsta de 3 ani, la 4 ani, la 7 ani şi respectiv la 8 ani şi 6 luni.

Cercetătorii au reuşit să individualizeze trei tipuri de diete: una bazată pe alimente procesate bogate în grăsimi şi zahăr,o alta tradiţională, bazată pe carne, cartofi şi alte legume, şi cea de-a treia dietă, şi cea mai sănătoasă, bazată pe salate, fructe şi peşte.

La vârsta de 8 ani şi 6 luni toţi copiii au fost testaţi din punct de vedere al inteligenţei. Conform rezultatelor, ce au ţinut cont chiar şi de variabile precum vârsta mamei, educaţia părinţilor şi posibilităţile materiale ale familiei, o alimentaţie bogată în hrană procesată, grăsimi şi zahăr a coincis cu un nivel uşor mai scăzut al IQ-ului, fapt ce sugerează că obiceiurile alimentare dobândite la vârste fragede au un impact pe termen lung.

'Dezvoltarea creierului este mult mai rapidă în primii ani de viaţă, iar ceea ce se întâmplă după aceşti primi ani critici este de mai mică importanţă', susţine Dr. Pauline Emmett, coordonatoarea studiului.

Deşi cercetătorii au descoperit o relaţie de cauzalitate clară între calitatea alimentaţiei şi dezvoltarea inteligenţei, impactul alimentaţiei este totuşi mic. Copiii care au consumat alimente nesănătoase au un IQ cu doar câteva puncte mai mic decât cei care au primit o alimentaţie sănătoasă.
Notare
Comentarii
de angy
Poate ca ar trebui repetat studiul si peste 5 ani, apoi peste 10 ani samd si asa va deveni mai concludent.
Trebuie sa mai asteptam pana se vor dovedi efectele nocive ale industrializarii si procesarii excesive a vietii in general

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...