Cele mai citite
 


Şcolari cu boli de coloană din cauza ghiozdanului
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie
 

Sibiu, 22 iunie /Agerpres/ - Ghiozdanele şi alimentaţia nepotrivită i-au îmbolnăvit pe 97 dintre elevii sibieni examinaţi în Campania naţională de depistare precoce a deviaţiilor la coloana vertebrală, informează un comunicat remis presei marţi de compania OrtoProfil Prod România.

Până acum, au fost consultaţi la Sibiu 216 copii, între 13 şi 15 ani. Dintre aceştia, aproape jumătate, adică 97, au fost trimişi la control de specialitate, fiind suspectaţi de scolioză, atitudine cifotică sau diverse diformităţi ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei.

"Scoliozele în proporţie de 90% sunt idiopatice, adică nu se cunoaşte concret cauza

deviaţiei de coloană. Apariţia scoliozei este favorizată şi de alimentaţia incorectă, purtarea incorectă pe umăr a ghiozdanului de către elevi sau poziţiile vicioase din faţa calculatorului şi în băncile de la şcoală" - a precizat Filep Róbert, kinetoterapeut principal la OrtoProfil.

În săptămânile precedente, au fost consultaţi în total 1.800 de copii din clasele

V-VIII din Craiova, Oradea, Braşov, Sibiu şi Târgu-Mureş. Dintre aceştia, 850 au fost trimişi la control de specialitate, fiind suspectaţi de scolioză sau diferite diformităţi ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei.

Campania va continua în septembrie la Bucureşti şi în celelalte oraşe. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copii bolnavi din cauza unei bacterii sunt internaţi la Spitalul Marie Curie; unul a murit Şapte copii - unul din Bucureşti, şase din Argeş - sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie" în stare gravă din cauza unei bacterii, iar un alt copil a murit din aceeaşi cauză, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Galaţi: Doar un elev dintre cei 17 copii din Pechea internaţi cu toxiinfecţie alimentară rămâne în spital Doar un copil din cei 17 internaţi vineri la Spitalul Sfântul Ioan din Galaţi va rămâne în continuare sub supraveghere medicală, restul urmând să fie externaţi pe parcursul zilei, au anunţat surse din cadrul unităţii.
Program pentru copii şi mame defavorizate În primele trei luni de la lansarea programului "Fiecare copil contează" au fost incluşi în proiect 260 de copii cu vârsta până la cinci ani, precum şi 87 de mame şi 85 de viitoare mămici, se arată într-un comunicat transmis presei de Organizaţia "Salvaţi Copiii" România.
Copii constănţeni diagnosticaţi cu autism îşi depăşesc limitele şi aleargă la Semimaratonul Internaţional Bucureşti Psihologul constănţean Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Autism "Marea Neagră", anunţă că 14 copii diagnosticaţi cu autism şi 10 psihologi din cadrul Centrului vor alerga, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, la Semimaratonul...
Comportamentul alimentar la copii - Recomandari de la medicul nutritionist Intrebari la care medicul nutritionist Mihaela Bilic ofera mamicilor raspunsuri: 1. Care este comportamentul alimentar al copilului mic, prescolar? 2. Care este importanta laptelui in alimentatia copilului? 3. Cum difera alimentatia unui copil fata de cea a unui adult? 4. Care sunt alimentele in...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...