Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Medici de la Spitalul AKH din Viena vor opera la Târgovişte
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 8 feb /Agerpres/ - Medici de la Spitalul AKH din Viena vor efectua operaţii la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce unitatea medicală dâmboviţeană va fi modernizată şi cinci săli de operaţii vor fi dotate la standarde europene cinci săli de operaţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Florin Popescu.
''Suntem în proces de colaborare cu Spitalul AKH din Viena şi ne dorim un parteneriat pe termen lung. Va fi o colaborare pe linie de telemedicină, schimb de experienţă între doctorii din Târgovişte şi cei de la Viena, inclusiv operaţii ale doctorilor de la AKH în spitalul din Târgovişte. Vor veni doctori din Viena şi vor opera la Târgovişte, astfel încât pacienţii români să aibă cheltuieli mai reduse. Operaţiile vor fi plătite de pacienţi. Sunt mulţi dâmboviţeni care au ales să se opereze la Viena şi atunci noi le oferim aceste servicii medicale aici, la Târgovişte, pentru că vom avea şi aparatură la cel mai înalt standard'', a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
La Spitalul Judeţean Târgovişte se vor face investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană, iar restul din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Proiectul cu fonduri europene de 20 de milioane de euro prevede reabilitarea spitalului judeţean. De asemenea, se va achiziţiona aparatură medicală, RMN şi tomograf, iar cinci săli de operaţie vor fi dotate la standarde europene.
În afara fondurilor europene, Consiliul Judeţean va investi circa 2 milioane de euro în Spitalul Judeţean Târgovişte, bani ce vor fi folosiţi pentru achiziţia de aparatură medicală, dotarea cu frigidere a tuturor saloanelor şi înlocuirea paturilor şi a mobilierului vechi de spital.
La sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean a preluat în administrare Spitalul Judeţean Târgovişte şi alte cinci unităţi medicale din judeţ, pe care le-a transformat în secţii ale acestuia.
Astfel, Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte au devenit secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii medicale şi a curţii spitalului...
Dâmboviţa: Investiţii de un milion de euro la Spitalul Judeţean Târgovişte Târgovişte, 4 nov /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa va investi circa un milion de euro în modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, banii fiind alocaţi prin hotărâri ale consiliului care privesc reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, a centralei termice, a intrării în incinta unităţii...