Cele mai citite
 


Arad: 13 cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în judeţ
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 8 feb /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a făcut cunoscut că, de la începutul acestui an, în judeţul Arad au fost confirmate 13 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1 şi două cu virusul gripal B.
'Până acum, din totalul de 34 de probe trimise pentru a fi analizate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire, din care 13 cu A/H1N1 şi două cu virus gripal B, în alte nouă cazuri fiind infirmată prezenţa virusului gripal. Bolnavii se află sub tratament cu antivirale, fiind ţinuţi sub supraveghere medicală în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad', a declarat directorul adjunct al DSP Arad, dr. Dana Negru.
'În prezent, se aşteaptă rezultatul analizelor în cazul altor zece persoane suspecte de gripă, de la care au fost recoltate probe pentru a fi trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti', a adăugat dr. Negru. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Au fost confirmate încă trei cazuri de gripă A/H1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a anunţat miercuri că au fost confirmate alte trei cazuri de gripă A/H1N1 în judeţ, bolnavii fiind două femei, de 50 şi 63 de ani, şi un bărbat de 40 de ani.
Arad: O elevă de 14 ani, de la Liceul de Artă 'Sabin Drăgoi', a murit din cauza septicemiei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a primit, vineri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, acestea confirmând faptul că eleva de la Liceul de Artă ''Sabin Drăgoi'' din Arad, care a murit, în urmă cu mai bine de o săptămână, la Spitalul Clinic de Pediatrie ''Louis...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Gripa A/H1N1: Afganistanul declară stare de urgenţă sanitară şi închide şcolile Afganistanul a declarat luni stare de urgenţă sanitară pentru a ajuta guvernul să prevină răspândirea rapidă a virusului A/H1N1 şi a dispus închiderea şcolilor pentru trei săptămâni ca parte a măsurilor luate împotriva noului virus gripal, relatează Reuters.