Cele mai citite
 


Conservatorii iniţiază campania 'Stop genocidului din sănătate'
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Bogdan Ciucă au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, iniţierea de către Partidul Conservator a unei campanii de strângere de semnături împotriva măsurilor Guvernului de desfiinţare şi comasare a spitalelor.
Campania, intitulată 'Stop genocidului din sănătate', va fi realizată, a anunţat Tudor Ciuhodaru, cu sprijinul ONG-urilor care reprezintă drepturile pacienţilor din România, al personalului medical din unităţile sanitare vizate şi al asociaţiilor medicilor de familie.
Potrivit lui Ciuhodaru, măsurile luate de Guvern privind comasarea şi desfiinţarea unor spitale nu vizează creşterea actului medical, ci reprezintă un 'atentat la dreptul la sănătate consfinţit în Constituţia României'.
El a susţinut că prin măsurile luate la nivelul Ministerului Sănătăţii se vor pierde patru mii de paturi din unităţile spitaliceşti, iar numărul medicilor se va micşora şi mai mult, având în vedere că normarea se face în funcţie de numărul de paturi.
'Rolul Guvernului nu este acela de a desfiinţa spitale, ci de a face rost de bani pentru a creşte calitatea serviciului medical şi a-l aduce cât mai aproape de cetăţean. Vrem ca împreună cu toate asociaţiile neguvernamentale, cu toţi cei care lucrează în sistemul acesta medical, de la asistenţi la medici, vrem cu toţi cei care beneficiază de condiţiile sistemului medical românesc, mai bune sau mai puţin bune, respectiv bolnavii, să demarăm o acţiune prin care să ne arătăm protestul şi faptul că nu susţinem demersul Guvernului. Rolul unui Guvern nu este să taie, ci să adauge la modul de viaţă şi la calitatea vieţii poporului pe care-l reprezintă. Nu suntem de acord cu acest proiect nefericit de a face rost de bani la buget desfiinţând spitalele', a declarat, la rândul său, Bogdan Ciu că, purtător de cuvânt al Partidului Conservator.
Pe lângă campania de strângere de semnături care va fi coordonată de Partidul Conservator şi care se va finaliza cu o acţiune în justiţie îndreptată împotriva Guvernului, iniţiatorii demersului au în plan şi realizarea unor 'zile ale porţilor închise în spitale'. Acţiunile vor avea loc, într-o primă fază, în marile oraşe. Potrivit lui Tudor Ciuhodaru, se urmăreşte blocarea accesului în unităţile sanitare de către personalul medical şi pacienţi pentru acei manageri de spitale numiţi politici. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liviu Dragnea: Acţiunea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor este ilegală Alexandria, 11 feb /Agerpres/ - Acţiunea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor este 'ilegală', a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Liviu Dragnea.
APCR cere Ministerului Sănătăţii aprobarea HG privind introducerea unor medicamente noi, vitale bolnavilor cronici Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) cere Ministerului Sănătăţii aprobarea hotărârii de guvern privind introducerea unor medicamente noi, precizând că, în caz contrar, va susţine bolnavii, în continuare, în demersurile lor în instanţă.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
(Corespondenţă) Nicolăescu: România va transpune în perioada următoare în legislaţia internă Directiva privind drepturile pacienţilor transfrontalieri Bruxelles, 10 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei: România va transpune în perioada următoare în legislaţia internă Directiva privind drepturile pacienţilor transfrontalieri, a declarat marţi, la Bruxelles, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Bistriţa-Năsăud: Primăria Teaca nu este de acord cu transformarea centrului de sănătate în cămin pentru bătrâni Transformarea Centrului de sănătate Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, în cămin de bătrâni, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, nu este agreată de administraţia acestei comune, primarul Iustian Muntean spunând că astfel trei medici şi cinci asistenţi riscă să îşi piardă posturile.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.