Cele mai citite
 


Gheorghe Flutur vrea spital la Gura Humorului şi comasarea spitalelor de psihiatrie din Câmpulung şi Siret
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 8 feb /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că a trimis Ministerului Sănătăţii (MS) o propunere de rămânere a Spitalului Orăşenesc din Gura Humorului ca unitate medicală de sine stătătoare şi alta de comasare a Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret.
Flutur a spus că demersul are la bază reacţia 'unor oameni din Sănătate', dar şi a unor politicieni, faţă de propunerile venite de la minister cu privire la comasarea unor spitale din judeţ.
'Am semnat o hârtie prin care am propus ca spitalul din Gura Humorului să rămână aşa cum a fost, având în vedere că deserveşte 60.000 de locuitori, iar Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung să fuzioneze cu Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret. Nu ştiu dacă va fi posibil, eu am făcut doar demersurile. Mi-aş dori ca la Gura Humorului să rămână spitalul, dar, dacă nu se va putea, măcar să se deschidă acolo câteva secţii ale spitalului judeţean. Ne dorim să rămână cât mai multe spitale şi cât mai bine dotate, dar cel mai mult ca oamenii să fie bine îngrijiţi. Trebuie să ţinem însă cont că, de la 1 aprilie, Casa de Sănătate nu mai finanţează anumite spitale', a spus Flutur, adăugând că reforma în Sănătate ' trebuie înţeleasă aşa cum trebuie', dar din păcate există 'oameni rezistenţi la schimbare' în această privinţă.
Totodată, Flutur a subliniat că, în urma reuniunii Consiliului de sănătate din judeţ, din care fac parte primarii localităţilor care au spitale în subordine şi directorii acestora, a constatat că problema Sănătăţii 'pare scăpată în populism şi politizată'.
Propunerea MS pentru judeţul Suceava, în cadrul procesului de reorganizare a unităţilor spitaliceşti, a fost de comasare a spitalelor de psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc şi Siret cu spitalele municipal, respectiv orăşenesc, din localităţile de acolo, precum şi transformarea spitalului Gura Humorului în secţie exterioară a Spitalului Judeţean Suceava şi a Spitalului Orăşenesc Solca în cămin de bătrâni.
Gheorghe Flutur a participat marţi la recepţia lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Reforma în Sănătate, tema principală a discuţiilor dintre reprezentaţii MS şi cei ai FMI şi Băncii Mondiale Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, discuţiile axându-se pe eforturile depuse de minister pentru finalizarea reformei în sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Călăraşi: Angajaţii Spitalului TBC protestează împotriva deciziei de comasare a unităţii Angajaţi şi pacienţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Călăraşi au ieşit joi în curtea instituţiei pentru a protesta faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a comasa unitatea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Suceava: Spitalele din judeţ au rămas fără vaccinuri antitetanos şi antirabic DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) doze de vaccin antitetanos şi antirabic pentru refacerea stocurilor, după ce spitalele din judeţ au anunţat că nu mai deţin astfel de vaccinuri, a declarat presei, vineri, adjunctul instituţiei sucevene, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.