Cele mai citite
 


Legumele verzi îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stockholm, 8 feb/Agerpres/ - Dacă mai este nevoie de un motiv pentru a mânca legume, un studiu publicat pe 2 februarie arată că nitraţii din spanac, de exemplu, îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor, scrie site-ul femina.ch.
Oamenii de ştiinţă au dat unor persoane sănătoase doze mici de nitrat neorganic trei zile, măsurând cantitatea de oxigen absorbită în timp ce pedalau pe biciclete statice. Cercetătorii nu recomandă consumul unor suplimente alimentare cu nitrat, dar au descoperit o legătură interesantă între nitraţi şi creşterea eficienţei mitocondriilor, care fac celulele să funcţioneze.

'Este vorba despre o cantitate de nitrat echivalentă cu cea care se găseşte în două-trei sfecle roşii sau o porţie de spanac', spune Eddie Weitzberg de la Institutul suedez Karolinska. 'Ştim că regimurile bogate în fructe şi legume permit prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diabetului, dar nu ştim exact care sunt substanţele active care fac posibil acest lucru', adaugă el. 'Studiul arată că nitratul neorganic ar putea fi la originea acestui fenomen', spune cercetătorul.

Valoarea nutriţională a nitraţilor nu fusese studiată până de curând. Se sugera chiar că ar fi toxici. Un studiu recent arăta că nitraţii din sucul de sfeclă îmbunătăţesc circulaţia sângelui spre creier, permiţându-i să rămână activ şi putând reduce, prin urmare, efectele demenţei senile. Potrivit cercetătorilor, ar fi suficient consumul a 473 ml de suc de sfeclă pe zi.

Concentraţii mari de nitraţi se găsesc în salata verde, varză, spanac, sfeclă, ceapă verde, ridichi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un suc de sfeclă roşie, miere, morcovi, portocale şi lămâi prelungeşte speranţa de viaţă (Terra Femina) Un "suc miraculos", a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Farmacia de sezon: Sfecla roşie Originară din bazinul Mării Mediterane, sfecla roşie este o legumă cu valoare nutritivă remarcabilă, comună în multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. Deşi a fost cultivată din timpuri preistorice, vechii greci şi romani consumau numai frunzele, în timp ce...
Legume şi fructe cu pulpa albă pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale (studiu) Nu toate fructele şi legumele au acelaşi potenţial de prevenire a riscului de accident vascular cerebral (AVC), ci acesta variază în funcţie de culoarea pulpei, scrie passionsante.be.
Consumul de fructe şi legume creşte apetitul pentru junk food (studiu) A începe o dietă este o sarcină grea. Cu cât mâncăm mai multe alimente sănătoase, cu atât mai mult ne dorim un hamburger cu brânză sau o bucată de pizza. Un nou studiu publicat la începutul lunii mai de revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' a întărit această credinţă populară descoperind...
Sucul de sfeclă, un medicament bun pentru inimă Proprietăţile medicinale ale sucului de sfeclă au fost puse în evidenţă de cercetători de la Institutul William Harvey din Londra şi de la Universitatea din Exeter, informează site-ul maxisciences.com.