Cele mai citite
 


Gorj: Sindicatul Sănătatea contestă propunerile de reprofilare şi comasare a spitalelor
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 8 feb /Agerpres/ - Sindicatul Sănătatea Gorj, reprezentantiv la nivelul tuturor unităţilor sanitare din judeţ, susţine demersurile autorităţilor locale pentru menţinerea unităţilor sanitare în actuala formă de organizare, contestă propunerile Ministerului Sănătăţii (MS) şi solicită conducerii acestuia să dea publicităţii acordul încheiat 'cu sindicatele' pentru a putea analiza cele hotărâte pentru spitalele din judeţ. se spune într-o scrisoare deschisă către MS, semnată de preşedintele sindicatului, Ion Măruţă.
'În acest context considerăm că sindicatele puteau să discute, cel mult, despre modul în care se vor rezolva problema membrilor de sindicat, ele neputându-şi da acordul faţă de preluarea clădirilor din administraţia consiliilor locale şi atribuirea acestora altor autorităţi. Dacă au existat discuţii referitoare la modul de transformare al unor spitale, considerăm că trebuia să participe, în mod obligatoriu, reprezentanţii autorităţilor locale care administrează respectivele locaţii şi care au preluat managementul acestora', precizează scrisoarea adresată MS.
Potrivit acesteia, desfiinţarea unor spitale sau pierderea personalităţii juridice nu presupune doar problema locurilor de muncă (preocuparea sindicatelor), în primul rând fiind problema autorităţilor locale care răspund de starea de sănătate a populaţiei arondate.
Analizând situaţia spitalelor din judeţ care au fost propuse spre comasare (Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu Runcu) şi reprofilare (Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi Spitalul Orăşenesc Sfântul Ştefan din Rovinari ), 'se observă că spitalele au beneficiat de investiţii masive din partea Consiliului Judeţean Gorj şi a Consiliilor locale respective'. (...)
'Totodată, autorităţile locale au investit şi în aparatura medicală, iar altele au alocat sume importante în acest sens din bugetele pentru acest an', se mai arată în scrisoarea Sindicatului Sănătatea Gorj.
Preşedintele Sindicatului Sănătatea Gorj precizează că reprofilarea spitalului din Rovinari, unitate amplasată în mijlocul celei mai mari exploatări miniere din regiunea Olteniei, la distanţa de 1,5 kilometri de Termocentrala Rovinari ar însemna privarea persoanelor din minerit şi energie de serviciile medicale oferite de spital, iar spitalul din Bumbeşti-Jiu este amplasat la intrarea pe defileul Jiului în imediata apropiere a Uzinei Mecanice Sadu (unitate de interes strategic naţional) şi a Parcului Industrial Sadu. De asemenea, în această unitate sanitară există secţii distincte faţă de alte secţii din spitalele din judeţ - Recuperare - Neurologie, cât şi secţii medicale cu adresabilitate deosebită (Obstetrică-Ginecologie) datorată profesioniştilor care lucrează acolo.
'Suntem de acord cu actuala guvernare că se impune crearea de locuri în căminele pentru bătrâni, dar aceasta să NU fie făcută prin îngreunarea accesului populaţiei la serviciile de sănătate, crearea de locuri în căminele de bătrâni să fie făcută din fondurile proprii ale Ministerului Muncii şi nu prin diminuarea fondurilor provenite de la Casele de Sănătate colectate doar pentru sistemul sanitar', mai precizează preşedintele Sindicatului Sănătatea Gorj în finalul scrisorii deschise adresate Ministerului Sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Gorj: Investiţii derulate de SJU Târgu-Jiu în vederea obţinerii acreditării Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va demara, pe parcursul anului, mai multe lucrări de investiţii necesare acreditării unităţii, fiind necesară totodată şi o îmbunătăţire a circuitelor funcţionale ale instituţiei, a declarat, vineri, managerul Tiberiu Tătaru.
Ion Călinoiu, candidat USL la şefia CJ Gorj: Principalul meu obiectiv rămâne dezvoltarea judeţului (interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că priorităţile sale, în cazul câştigării unui nou mandat, vor fi dezvoltarea judeţului, stimularea agriculturii, amenajarea cât mai multor zone de interes turistic.
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Gorj: Modernizarea Spitalului Judeţean, a celui de Pneumoftiziologie şi a Bibliotecii Judeţene - printre priorităţile CJ în acest an Modernizarea mai multor secţii şi saloane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, reabilitarea unei părţi a Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" de la Runcu şi extinderea sediului Bibliotecii Judeţene sunt câteva dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean Gorj pentru...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.