Cele mai citite
 


Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
''Unul dintre pacienţi, mai tânăr şi fără niciun fel de risc, se tratează la domiciliu, întrucât starea lui de sănătate nu mai ridică probleme, iar cel de-al doilea, în vârstă de 57 de ani, din zona Lugoj, a prezentat complicaţii respiratorii acute la finele săptămânii. Deşi se simte uşor mai bine, continuă să fie dependent de oxigenoterapie. De la început i s-a administrat Tamiflu şi continuă să fie tratat la secţia de terapie intensivă'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Maria Cerbu, managerul general al Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara.
În acest sezon au fost confirmate patru cazuri de gripă nouă, în Timiş, la Spitalul 'Victor Babeş' din Timişoara existând saloane special amenajate pentru cazurile de contaminare cu virusul A/H1N1, încă de anul trecut.
Noua secţie este dotată la standarde performante, dar nu pot fi folosite din lipsă de personal. Necesarul de personal medical pentru această secţie ar fi de patru asistente şi de medici specialişti.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, la finalul lunii ianuarie au fost confirmate 64 de cazuri de gripă tip A/ H1N1. Dintre cazurile de gripă A/H1N1 confirmate s-au înregistrat şapte decese: două decese în judeţul Iaşi, câte un deces în judeţele Constanţa, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud.
În ceea ce priveşte decesele, în patru cazuri au fost prezente afecţiuni cronice şi/sau obezitatea (recunoscute ca factori de risc pentru complicaţii), în două cazuri decesul a survenit la gravide, ceea ce a impus naşterea prin cezariană (sarcina fiind considerată ca risc în cazul îmbolnăvirii prin gripa A/H1N1).
În cazul copilului de un şi jumătate, deşi diagnosticat cu gripă A/H1N1, decesul s-a datorat şi bolii grave de peritonită, diagnosticată de la internare.
În România, de la începutul lunii februarie s-au înregistrat în jur de 11 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi, acestea fiind confirmate la Iaşi, Arad şi Constanţa. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Timiş: Fătul gravidei infectate cu gripă nouă a murit Fătul gravidei din Arad infectate cu virusul gripei noi şi care era internată de aproape două săptămâni la Timişoara, a decedat, marţi, după ce medicii i-au făcut pacientei operaţie cezariană.
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.