Cele mai citite
 


Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
'Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, aceste măsuri sunt necesare pentru a crea o corectitudine faţă de pacient. Impresia noastră este că aşa cum este structurat sistemul spitalicesc, în multe situaţii, noi de fapt păcălim pacientul, îi dăm impresia că avem de-a face cu o reţea spitalicească în care poate avea un tratament corespunzător, dar de fapt în multe spitale acest lucru nu se întâmplă. Nu există medici, linie de gardă, iar şansele de a primi un tratament corespunzător sunt reduse, drept pentru care în multe situaţii pacientul este transferat la spitalul judeţean de urgenţe', a spus Cseke Attila, după ce a prezentat Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor criteriile pe baza cărora MS a făcut evaluarea privind comasarea spitalelor.
El a subliniat că este mult mai corect să existe o reţea specializată în care pacientul să fie dus direct acolo unde există dotare, personal medical, cameră de gardă.
Ministrul a explicat că, în cazul în care spitalele propuse pentru comasare nu se reprofilează în centre de permanenţă sau cămine de bătrâni, acestea nu vor mai primi de la 1 aprilie finanţare de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'Avem prevedere legală în vigoare că de la 1 aprilie cele care nu au niciun fel de linie de gardă nu mai încheie contracte de prestări servicii cu Casa Naţională', a adăugat Cseke Attila, fără a avansa o cifră cu privire la spitalele care nu vor mai primi finanţare.
El a arătat că, în prezent, nu s-a luat o decizie cu privire la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL 'Prof. Dr.D.Hociotă' din Capitală.
'Deocamdată, în cazul spitalului 'Hociotă' nu s-a luat nicio decizie, ceea ce nu înseamnă că am dat în spate', a spus ministrul cu privire la protestul angajaţilor institutului ORL.
Cseke Attila a arătat că cel mai probabil cazul se va discuta săptămânile următoare în Guvern. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Scrisoare de protest a angajaţilor Institutului ORL ''Prof. D. Hociotă'' Angajaţii din Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti au adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care protestează faţă de propunerea de comasare a instituţiei cu Spitalul Universitar de Urgenţă.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.