Cele mai citite
 


Ministrul de Interne îi cere şefului IGSU evaluarea instituţiei la nivel teritorial
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, i-a cerut, marţi, şefului Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă, Marcel Lucaciu, ca, în următoarele trei luni, să se deplaseze în fiecare judeţ pentru a evalua situaţia la nivel teritorial.
''Vă cer - şi aveţi trei luni la dispoziţie - să vă deplasaţi în fiecare judeţ, să faceţi o evaluare a stării de fapt - dotare, colaborare cu celelalte instituţii, neajunsuri. Aveţi posibilitatea să comunicaţi şi să găsiţi pârghiile de comunicare cu toate structurile, pe toate palierele. Înzestrarea nu e cea pe care ne-o dorim. Cu siguranţă lucrurile pot fi perfecţionate. Am deschiderea pentru a găsi cele mai bune formule, pentru a dota fiecare inspectorat în parte, în măsura bugetului la dispoziţie. E bine în deplasările dvs să încercaţi să-i convingeţi pe cei cu forţă financiară şi putere de decizie să găsim un mod de colaborare pentru a sprijini dotarea dvs şi a sistemului'', a afirmat Traian Igaş.
În mesajul adresat cu prilejul şedinţei de bilanţ a IGSU, ministrul de Interne a apreciat activitatea şi serviciile oferite de instituţie cetăţenilor pe parcursul anului 2010, subliniind că pompierii se află pe primul loc în topul încrederii românilor (peste 80%), ceea ce constituie un exemplu şi pentru lucrătorii celorlalte structuri ale MAI.
Prezent la bilanţ, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a apreciat bunele relaţii existente între MMP şi MAI, în special colaborarea în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Laszlo Borbely a subliniat importanţa investiţiilor în infrastructură, afirmând în acelaşi timp că, până în 2012, România va avea o hartă cu riscuri.
''Avem proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii. Avem un miliard alocaţi pentru investiţii. Este foarte important cum previi, este importantă intervenţia rapidă şi apoi, după un dezastru, este importantă refacerea infrastructurii. Profesioniştii trebuie să-şi spună punctul de vedere şi politicienii să asculte de ei'', a susţinut Borbely.
De asemenea, secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, care a prezentat activitatea CNSU, a subliniat implicarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale în gestionarea situaţiilor de urgenţă.
''Pentru desfăşurarea unor acţiuni de intervenţie organizate şi corect conduse este necesară continuarea demersurilor care vor viza îndeosebi perfecţionarea comunicării şi schimbului de informaţii între instituţiile cu atribuţii în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, implicarea tuturor structurilor cu responsabilităţi în proiectele în derulare, perfecţionarea cadrelor din legislativ care reglementează domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, continuarea programelor care vizează asigurarea stocurilor de materiale de intervenţie specifice, perfecţionarea modalităţilor de atragere a resurselor financiare (altele decât cele guvernamentale) pentru îmbunătăţirea răspunsului în situaţii de urgenţă'', a adăugat Capră.
Misiunile de salvare desfăşurate de pompierii români au fost apreciate şi de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care a pus accent pe cooperarea la inundaţii, în perioade de caniculă şi în evenimente precum incendiul de la maternitatea Giuleşti.
''Suntem într-un război continuu cu timpul şi cu boala şi încercăm de fiecare dată să câştigăm. Avem în curs de aprobare conceptul Planului Roşu, care, în cursul anului 2011, va fi aprobat pentru toate judeţele ţării. Modul de acţiune în cazul Planului Roşu nu este inventat de noi şi s-a dovedit extrem de eficient în cazuri de accidente colective când resursele locale nu sunt suficiente. SMURD are în prezent 193 de echipaje şi acest număr va creşte după un plan bine structurat'', a spus Raed Arafat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Avem dotare compatibilă cu foarte multe din ţările europene Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, la Ploieşti, că dotarea echipajelor de prim ajutor din România este 'compatibilă' cu cea existentă în multe ţări europene, pe segmentul de logistică neexistând probleme.
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: La două minute un echipaj SMURD este implicat într-o intervenţie Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat joi că la fiecare două minute un echipaj SMURD a fost implicat într-o intervenţie, în 2012.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...