Cele mai citite
 


Vaslui: CJ are datorii de peste 7 milioane de lei
marţi, 8 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vaslui are de achitat în prezent către mai multe firme de construcţii sau către furnizori de alimente şi medicamente peste 7 milioane de lei.
Datoriile au o vechime de aproape un an de zile în cele mai multe dintre cazuri, cea mai mare restanţă fiind către societăţile de construcţii care au dat în judecată CJ Vaslui la sfârşitul lui 2010 din cauză că nu şi-au primit banii pentru lucrările efectuate pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene.
'Cinci firme de construcţii au de primit pentru lucrările efectuate peste 4 milioane de lei. Principala prioritate pentru noi, la această oră, este să achităm restanţele din 2010 la lucrările efectuate pe drumuri. Sunt societăţi care au efectuat lucrări de întreţinere pe unele segmente de drumuri judeţene vara trecută şi care nu şi-au primit banii pentru aceste lucrări nici la ora actuală. Anul trecut, noi nu am avut nicio posibilitate să le mai dăm banii din cauză că Guvernul ne-a luat, în urma rectificărilor bugetare negative, 8 milioane de lei. Jumătate din această sumă era pentru plata lucrărilor făcute la drumuri', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Consiliul Judeţean are de achitat bani şi către Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui - 2 milioane de lei -, bani care reprezintă restanţe la plata alimentelor şi medicamentelor pentru persoanele din centrele sociale.
'Noi cumpărăm, la momentul de faţă, totul pe datorie. Nu putem închide aceste servicii de care au nevoie mii de oameni din judeţul Vaslui, dar nici nu le mai putem susţine la infinit fără bani. O problemă este că intrările în sistem sunt din ce în ce mai numeroase, iar reintegrările în familii sunt foarte puţine, comparativ cu anii trecuţi', a precizat, la rândul său, Ionel Armeanu, directorul general al DASPC Vaslui. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consiliul Judeţean Vâlcea alocă peste 220 mii lei celor patru spitale din subordine Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca celor patru unităţi sanitare din subordine peste 220 mii lei pentru salarii, lucrări restante şi demararea unor investiţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vaslui: Campania 'Opreşte violenţa' a demarat în judeţ Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat campania 'Opreşte violenţa', care îşi propune informarea populaţiei cu privire la acest fenomen.
IPJ Vaslui, acţionat în instanţă de Spitalul de Urgenţă pentru neplata unor datorii Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui se judecă, de mai bine de jumătate de an, cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), pentru neplata expertizelor medico-legale.
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul unui bebeluş născut cu malformaţii Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unui bebeluş care s-a născut cu malformaţii şi pe care familia refuză să îl ia acasă din spital.
Vaslui: Consiliul Judeţean va da în judecată Ministerul Sănătăţii Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui a anunţat, joi, că va da în judecată Ministerul Sănătăţii (MS) în urma reducerii numărului de paturi din sistemul sanitar vasluian.