Cele mai citite
 


Raed Arafat: În 2011 vrem ca în toate judeţele să existe echipaje SMURD
miercuri, 9 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, marţi, la şedinţa de bilanţ a IGSU pe 2010, că obiectivul serviciilor de intervenţie este ca în acest an să existe echipaje SMURD în toate judeţele ţării.
Potrivit acestuia, în prezent sunt şase judeţe în care serviciul SMURD nu este disponibil.
El a spus că pe parcursul acestui an SMURD va mai primi încă 50 de maşini, dintre care aproximativ 30 vor fi trimise în zonele unde nu există acest serviciu. Acesta a mai arătat că, în prezent, există 193 de echipaje SMURD la nivel naţional.
Raed Arafat a mai spus că, în 2010, o dată la trei minute, s-a înregistrat o intervenţie IGSU, iar o dată la 3,5 minute o intervenţie SMURD, accentuând faptul că s-a reuşit scăderea timpului de sosire a echipajelor.
În opinia acestuia, până în 2014 timpul de reacţie a echipajelor trebuie să scadă şi mai mult.
'În zona urbană, la cazurile de prim-ajutor, să nu depăşească opt minute, ceea ce înseamnă timp de deplasare şase minute, iar echipajele medicale de urgenţă să ajungă în maximum 15 minute, iar în zonele rurale, echipajele de prim-ajutor în 12 minute maximum, iar cele de urgenţă în 20 de minute, incluzând şi partea aeriană', a explicat Arafat.
Cu această ocazie, subsecretarul de stat a subliniat importanţa şi buna cooperare cu instituţiile din subordinea MAI pe parcursul anului 2010, dar a tras şi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte echipajele pe structuri civile, afirmând că, în actualul context economic, sunt anumite judeţe unde au fost desfiinţate echipajele SMURD din cauza neputinţei autorităţilor locale de a asigura personalul necesar.
''Acest lucru reprezintă o întoarcere în timp'', a subliniat Arafat.
Potrivit bilanţului IGSU, în 2010 serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în medie, la 407 cazuri pe zi, fiind asistaţi peste 139.000 de adulţi şi peste 12.000 de copii, numărul cazurilor de urgenţă la care au participat echipajele SMURD crescând, faţă de 2009, cu 41%, în timp ce numărul persoanelor asistate a crescut cu 57%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului nu va mai fi niciun judeţ care să nu aibă SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, că unul dintre scopurile propuse până la sfârşitul anului este acela să nu mai existe niciun judeţ...
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
Raed Arafat: La două minute un echipaj SMURD este implicat într-o intervenţie Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat joi că la fiecare două minute un echipaj SMURD a fost implicat într-o intervenţie, în 2012.
SMURD Bucureşti aniversează luni doi ani de existenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''Dealul Spirii'' al Municipiului Bucureşti aniversează, luni, doi ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD Bucureşti).
SMURD Bucureşti aniversează doi ani de existenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''Dealul Spirii'' al Municipiului Bucureşti marchează, luni, doi ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD Bucureşti).