Cele mai citite
 


Ciclism: Coni a deschis o anchetă pentru dopaj contra lui Riccardo Ricco
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul olimpic naţional italian (Coni) a decis să deschidă, marţi, o procedură disciplinară pentru dopaj împotriva ciclistului Riccardo Ricco, spitalizat duminică după un leşin datorat autotransfuziei, informaţie de presă confirmată de justiţie.
'În prezenţa soţiei sale (logodnica sa Vania Rossi, şi ea ciclistă), Ricco a spus unui medic citat de Gazzetta dello sport, dar al cărui nume nu a fost dat, că şi-a făcut singur o autotransfuzie de sânge, pe care l-a păstrat într-un frigider din casa sa, timp de 25 de zile', temându-se că 'sângele pe care şi l-a injectat a fost prost conservat'.
Este vorba de un medic din spitalul din Pavullo, unde Ricco s-a dus duminică de urgenţă, înainte de a fi transportat la cel din Modena.
Parchetul din Modena a deschis, de asemenea, o anchetă, aşteptând rezultatele primului examen făcut la spitalul din Pavullo. 'Abia după ce vom avea rezultatele vom putea emite ipoteze asupra violării legii antidopaj', a declarat procurorul Vito Zincani, care a confirmat versiunea din Gazzetta cu privire la mărturisirea făcută de Ricco medicului.
Ricco, care are 27 de ani,. riscă între 3 luni şi 3 ani de închisoare civilă, iar din punct de vedere sportiv radierea pentru recidivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un făt care trebuia supus examenului medico-legal a dispărut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă, după ce un făt de 21 de săptămâni, care trebuia supus unui examen medico-legal nu a mai fost găsit în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii sanitare, fiind cel mai probabil aruncat ca deşeu biologic.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Suceava: Anchetă la spitalul judeţean, după ce un bebeluş suspectat de meningo-encefalită a murit Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a demarat o anchetă ce vizează cazul unui bebeluş de opt luni, suspectat de meningo-encefalită, ce a murit în elicopterul care-l transporta spre Iaşi, fiind transferat din Secţia ATI a SJU, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă...
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...