Cele mai citite
 


Orbirea legată de vârstă va putea fi tratată
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Degenerescenţa maculară legată de îmbătrânire (DMLA) este o maladie ce încă nu poate fi vindecată, însă descoperirea unei enzime ce îndeplineşte un rol important în instalarea orbirii la vârste înaintate poate deschide calea spre un tratament, conform site-ului www.maxisciences.com.
Degenerescenţa maculară legată de vârsta înaintată provoacă orbirea pacienţilor prin slăbirea progresivă a vederii centrale. O pată invadează puţin câte puţin câmpul vedereii centrale până la pierderea acesteia. Aceasta este principala cauză a cecităţii în ţările dezvoltate.

În prezent nu există nici un tratament pentru DMLA, însă o echipă de medici americani a descoperit faptul că această atrofiere a retinei este legată de absenţa enzimei protectoare DICER-1 care blochează acumularea de Alu ARN toxic pentru retină.

Cercetătorii americani au propus apoi o tehnică ce permite stimularea enzimei DICER-1, iar primele teste de laborator au fost concludente, urmând acum să se treacă la testele clinice pe pacienţi voluntari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele stem au potenţialul de a vindeca o afecţiune oculară care poate duce la orbire Un prim pacient a fost tratat în Marea Britanie în cadrul unui studiu de pionierat referitor la un nou tratament derivat din celulele embrionare stem destinat pacienţilor cu o afecţiune care poate provoca orbirea, informează agenţia Reuters.
Glaucomul şi retinopatia diabetică, printre principalele cauze ale pierderii vederii Degenerescenţa maculară, retinopatia diabetică sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice şi glaucomul sunt principalele cauze ale pierderii vederii, arată medicul oftalmolog Laura Macovei de la Spitalul Militar Central "Carol Davila".
Afecţiunile oftalmologice din ce în ce mai frecvente, avertizează medicii Medicul Monica Mihălţan spune că afecţiunile oftalmologice afectează din ce în ce mai mulţi oameni din cauza stilului de viaţă alert şi agresiv pentru retină şi recomandă controale periodice.
Japonia: Ministerul Sănătăţii aprobă începerea primelor teste clinice cu celule iPS Ministerul japonez al Sănătăţii şi-a dat vineri acordul pentru a începe primele teste clinice mondiale pe oameni în domeniul medicinei regenerative prin intermediul celulelor suşă pluripotente induse (iPS), relatează AFP.
Primul test clinic european cu celule stem embrionare poate începe O firmă americană de biotehnologie va începe în curând primul test clinic în Europa cu celule stem embrionare, sperând să descopere tratamentul unor afecţiuni ale vederii, relatează AFP.
Hraneste retina si protejeaza vederea cu Luteina Forte de la Ropharma Se spune ca “in casa in care intra soarele pe geam, nu intra doctorul pe usa”, insa dincolo de beneficiile aduse organismului de expunerea la soare, lumina puternica si radiatiile nocive pot afecta retina.