Cele mai citite
 


MB: Posibilă 'catastrofă' medicală după o viitoare explozie a cazurilor de demenţă
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste doar două decenii în Marea Britanie vor fi peste 1 milion de persoane bolnave de maladia Alzheimer, iar un bătrân din trei va muri din cauza acestei afecţiuni, conform unui nou studiu, transmite publicaţia The Telegraph.
Şi totuşi, ignorând această problemă, în fiecare an sunt cheltuiţi de 12 ori mai mulţi bani pentru studii în domeniul oncologic şi sunt de şase ori mai mulţi oameni de ştiinţă care lucrează în acest domeniu decât în cel legat de maladia Alzheimer. În prezent, mai notează publicaţia britanică, până la două treimi dintre persoanele care se îmbolnăvesc de demenţă nu sunt niciodată diagnosticate, iar tratamentele folosite pentru pacienţii diagnosticaţi nu acţionează decât asupra simptomelor, reducându-le intensitatea, fără a stopa progresia bolii.

În prezent, conform statisticilor medicale, aproximativ 820.000 de britanici suferă de demenţă. Un milion de britanici vor fi diagnosticaţi cu maladia Alzheimer în următorii 15 ani, pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte, iar pentru orizontul anului 2050 estimările plasează cifra bolnavilor de demenţă la peste 1,7 milioane.

Conform unui sondaj realizat de YouGov pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de persoane, 31% dintre repondenţi se tem cel mai mult de demenţă pe măsură ce îmbătrânesc, comparativ cu 27% care se tem cel mai mult de cancer şi doar 18% care susţin că cel mai mult se tem de moarte.

Conform organizaţiei Alzheimer's Research UK, pierderile anuale suportate de economie din cauza cazurilor de demenţă sunt de 23 de miliarde de lire sterline pe an, comparativ cu 12 miliarde pierdute din cauza cazurilor de cancer şi respectiv 8 miliarde de lire sterline în cazul bolilor cardiovasculare.

Şi totuşi, pentru cercetare medicală în domeniul maladiei Alzheimer sunt cheltuiţi anual doar 50 de milioane de lire sterline, comparativ cu 590 de milioane de lire sterline cheltuite anual pentru cercetare în domeniul oncologic şi respectiv 169 de milioane în domeniul cardiovascular.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O treime dintre britanicii născuţi în 2015 vor dezvolta demenţă (studiu) Unul din trei oameni născuţi în Marea Britanie în 2015 va dezvolta demenţă la senectute, potrivit unei analize comandate de grupul campaniei de caritate 'Alzheimer's Research' din Marea Britanie, informează agenţia Reuters.
Compuşii conţinuţi de marijuana distrug acumulările de plăci de pe neuronii bolnavilor de Alzheimer (studiu) Maladia Alzheimer, cea mai răspândită formă de demenţă, poate fi adăugată pe lista bolilor care ar putea fi tratate cu ajutorul unor compuşi prezenţi în canabis, conform unui nou studiu publicat de Institutul californian Salk, transmite Popular Science.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
Unul din trei cazuri de Alzheimer poate fi prevenit (studiu) Unul din trei cazuri de Alzheimer la nivel mondial poate fi prevenit, principalii factori de risc pentru această maladie fiind lipsa de activitate fizică, fumatul, depresia şi nivelul scăzut de educaţie, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Cambridge, publicate în The Lancet Neurology,...
A fost descoperită o posibilă legătură între greutatea corporală şi riscul de Alzheimer Oamenii slabi au mai multe riscuri de a dezvolta demenţă, comparativ cu cei cu greutate normală sau obezi, indică un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, informează AFP.