Cele mai citite
 


Raed Arafat: România ar putea avea în patru ani opt puncte de elicoptere SMURD
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
SMURD ar putea avea până în 2014-2015 opt puncte de elicoptere, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat. El a spus că programul privind achiziţionarea de elicoptere pentru SMURD ar putea continua.
Arafat a dat ca exemplu Ungaria care are 12 elicoptere, Elveţia cu 14 elicoptere numai ale Serviciului de Intervenţie, Germania peste 50 de elicoptere şi Franţa cu 48 de elicoptere numai de la Interne.
El a spus că la trei minute şi jumătate există o intervenţie SMURD (terestră) pe plan naţional la care se adaugă şi intervenţiile pe calea aerului.
'Programul de achiziţie de elicoptere al MS prevede achiziţionarea a minim două elicoptere şi maxim şase', a spus Arafat.
Raed Arafat a mai afirmat că piloţii SMURD vor pleca în Germania unde vor face cursuri de instructaj pe simulatoare foarte performante. Cursurile sunt plătite de către Fundaţia pentru SMURD din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit plătit statului.
Fiecare pilot va avea cinci ore de instructaj ca pilot principal şi cinci ore ca pilot secundar, proiectul fiind unul comun cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Referindu-se la parteneriatul cu Rompetrol, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat, a declarat că este mândru de această cooperare şi că lucrurile au evoluat foarte bine în interesul pacientului, prin asigurarea de către Compania petrolieră a 30 de tone de combustibil pe lună pentru elicopterele SMURD.
La rândul său, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, consideră că fără parteneriatul cu Rompetrol ar fi existat probleme în aprovizionarea cu combustibil pentru elicopterele SMURD.
Reprezentantul Inspectorulatului General pentru Aviaţie al MAI, generalul Dorel Grădinaru, speră ca,
la ajutorul acordat de Rompetrol, să se alăture şi alţi operatori economici cu potenţial.
El a spus că va derula un program de colaborare cu serviciul similar SMURD Elveţia care urmăreşte creşterea nivelului de instruire şi a capacităţii de intervenţie în zonele montane.
În România există trei puncte de elicoptere SMURD la Bucureşti, Iaşi şi Târgu-Mureş. Cele trei centre au efectuat în anul 2010 - 794 de misiuni, dintre acestea 366 au fost primare, 405 secundare şi 23 speciale.
Cele aproape 800 de misiuni au totalizat 1.508 ore de zbor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...
Echipamente speciale de protecţie pentru salvatorii SMURD Unităţile SMURD din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Mureş, Covasna şi Braşov vor beneficia de peste 300 de echipamente speciale de protecţie.
Accidente în care au fost implicate elicoptere SMURD - cronologie (2003-2016) Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Potrivit primelor informaţii la bordul aparatului se aflau patru persoane. Cel puţin una...
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...