Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 500 de oameni protestează în oraşul Negreşti împotriva închiderii spitalului
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 500 de salariaţi şi pacienţi ai Spitalului Negreşti din judeţul Vaslui participă miercuri la acţiunea de protest împotriva propunerii Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţii sanitare la sfârşitul lunii martie.
Oamenii cer demisia ministrului Sănătăţii şi a Guvernului, susţinând că măsura acestora de a închide spitalul îi va lăsa fără locuri de muncă şi fără o unitate sanitară care deserveşte aproximativ 50.000 de persoane.
Protestatarii au plecat de la spital către Primăria Negreşti, străbătând principalele străzi din oraş, zeci de cetăţeni alăturându-se mitingului.
Reprezentanţii Primăriei din Negreşti sunt solidari cu protestatarii şi susţin că administraţia nu poate fi de acord cu închiderea unităţii sanitare, a cărei construcţie a costat în urmă cu cinci ani aproximativ 4 milioane de euro.
'Nu pot să îmi imaginez ce se va întâmpla cu bolnavii din această zonă. Spitalul este nou, are dotare medicală, laborator, s-au făcut investiţii majore aici. Bolnavii vor rămâne fără ajutor iar salariaţii spitalului, pe drumuri, pentru că nu au unde să se încadreze. Noi am făcut memorii şi la Guvern şi la Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua. Eu sper să renunţe Guvernul la o asemenea decizie, pentru că este prăpăstioasă pentru zona noastră', a declarat Ioan Cozma, primarul din Negreşti.
Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au fost înştiinţate săptămâna trecută de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că două spitale din judeţ vor fi transformate în azile de bătrâni. Este vorba despre Spitalul de boli cronice Tutova şi Spitalul Orăşenesc Negreşti.
Clădirea spitalului din Negreşti a fost dată în folosinţă în urmă cu doi ani iar la această unitate sanitară sunt arondaţi peste 50.000 de oameni din oraşul Negreşti şi zece comune din zonă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Cadrele spitalului din Negreşti organizează o acţiune de protest Peste 100 de salariaţi ai Spitalului Negreşti din judeţul Vaslui participă miercuri, timp de trei ore, la un marş şi un miting în centrul oraşului, în semn de protest faţă de propunerea Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţii sanitare la sfârşitul lunii martie.
Vaslui: Două spitale din judeţ se vor desfiinţa Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au fost înştiinţate marţi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, că două spitale din judeţ vor fi transformate în azile de bătrâni.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.