Cele mai citite
 


PSD critică declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la starea de sănătate a lui Constantin Nicolescu
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu dă dovadă 'de ticăloşie' atunci când se pronunţă asupra stării de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) şi când sugerează că decizia medicilor de a-l opera pe acesta a influenţat justiţia, afirmă parlamentarii Titus Corlăţean şi Mircea Drăghici, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Cei doi social-democraţi susţin că astfel de declaraţii ale şefului statului, făcute la postul public de televiziune marţi seara, 'sunt descalificante nu doar pentru un lider politic, dar şi din punct de vedere uman'. 'Traian Băsescu vrea iarăşi să demonstreze că se pricepe la orice, inclusiv la a pune diagnostice', se menţionează în comunicat.
Potrivit social-democraţilor, prin modul în care a vorbit despre cazul lui Nicolescu şi prin acuzaţiile aduse, 'Traian Băsescu demonstrează că a fost direct implicat în decizia de arestare şi că a fost profund dezamăgit de deteriorarea stării de sănătate a lui Nicolescu'.
'Este incredibil să sugerezi că cineva îşi face operaţie pe cord deschis pentru a evita arestarea. Traian Băsescu se vrea 'medicul-şef' al naţiunii şi ar vrea ca el sau o structură controlată de el să dea diagnostice în cazurile pe care le instrumentează politic. De asemenea, este incredibil să susţii că domnul Nicolescu a fost eliberat din cauze medicale (aşa cum a fost în cazul Hayssam, pe care domnul Băsescu îl cunoaşte cel mai bine), câtă vreme decizia iniţială fusese greşită! Încă o dată, Traian Băsescu nu se poate abţine să nu îşi aroge şi calitatea de 'judecător suprem' în statul român, cu profund dispreţ pentru independenţa şi decizia care trebuie să aparţină exclusiv magistraţilor, şi numai lor', se menţionează în comunicatul PSD.
Social-democraţii se declară în continuare alături preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, de familia acestuia şi condamnă acest gen de declaraţii, 'care denotă lipsa de respect faţă de instituţii şi faţă de statul de drept'. 'Cerem încă o dată ca justiţia să fie lăsată să îşi facă datoria, fără ingerinţe politice şi fără astfel de atitudini care trădează o mentalitate stalinistă', afirmă sursa citată.
Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, marţi seară, la TVR, pe medicii care au o influenţă asupra justiţiei prin acordarea unor certificate medicale ce nu se bazează pe realitate, subliniind că ar trebui ca asistenţa medicală să fie acordată de cadre medicale care sunt certificate a fi morale.
'Va trebui să facem un serviciu specializat pentru cei cărora le plesnesc rotulele când sunt chemaţi la tribunal, altora le plesneşte inima, alţii leşină, alţii devin foarte bolnavi, deşi, altfel, sunt extraordinar de vioi. Deci, va trebui să gândim un sistem în care asistenţa medicală să fie dată de un număr cert de medici care sunt certificaţi a fi morali', a spus preşedintele Băsescu.
Potrivit şefului statului, nu trebuie amestecată justiţia cu medicina şi nici cu politica.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Năstase critică declaraţiile şefului statului cu privire la starea de sănătate a preşedintelui CJ Argeş Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a criticat, miercuri, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de la televiziunea publică cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
Traian Băsescu: Nu putem amesteca justiţia cu medicina Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, marţi seară, al TVR, pe medicii care au o influenţă asupra justiţiei prin acordarea unor certificate medicale ce nu se bazează pe realitate, subliniind că ar trebui ca asistenţa medicală să fie acordată de cadre medicale care sunt certificate a fi morale.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Ion Iliescu: Cu fiecare ieşire publică, preşedintele Băsescu 'mai toarnă gaz peste foc' Preşedintele Traian Băsescu, cu fiecare ieşire publică, "mai toarnă gaz peste foc", stârnind noi nedumeriri şi motive de panică, a susţinut preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, într-o postare pe blogul personal, comentând recentele declaraţii ale şefului statului.
Ioan Chelaru, senator PSD: Protestele au arătat că sistemul condus de Traian Băsescu poate fi învins Protestele publice din ultimele zile au arătat că sistemul condus de Traian Băsescu poate fi învins, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.
Asistenta medicală care s-a sinucis după farsa a doi redactori radio a lăsat o scrisoare de adio Jacintha Saldanha, asistenta medicală care a căzut pradă farsei a doi DJ australieni - aceştia au obţinut informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton dându-se drept regina Angliei şi prinţul Charles - şi s-a sinucis din această cauză ar fi lăsat o scrisoare de adio.