Cele mai citite
 


MDRT a aprobat un proiect în valoare de 17,7 milioane lei privind reabilitarea parcurilor balneare din Călimăneşti
joi, 10 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat un proiect în valoare de 17, 7 milioane lei, care prevede reabilitarea celor două parcuri din oraşul Călimăneşti-Căciulata, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Ilie Amuzan.
'Este un lucru bun, mai ales că şi Consiliul Judeţean a aprobat ieri (n.r marţi), în şedinţă extraordinară, partea noastră de cofinanţare. Execuţia lucrării va demara cât de curând, cum se încălzeşte afară, iar cele două parcuri balneare vor deveni emblema staţiunii vâlcene. Îmi place să cred şi o spun aici: Călimăneştiul va fi în competiţie cu Sinaia, pentru că da, suntem deja pe trendul devenirii unei staţiuni de top, fiind poarta de intrare a Văii Oltului', a precizat Ilie Amuzan.
Suma alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va fi folosită, potrivit lui Ilie Amuzan, pentru execuţia de alei pietonale, iluminat, mobilier în cele două parcuri, diversificarea vegetaţiei, reamanajare gazon etc.
Cele două parcuri sunt situate în Călimăneşti în zona Pavilionului Central, respectiv în Căciulata, în zona izvoarelor medicale minerale.
'O parte din sumă va fi investită şi în reamenajarea trotuarelor care unesc cel două componente ale staţiunii - Călimăneşti şi Căciulata. Aici a fost puţin mai complicat, pentru că a trebuit să facem un transfer cu cei de la Drumuri Naţionale, fiindcă artera care străbate oraşul este DN7, cunoscut ca şi E 81. Era necesară această reabilitare pentru că riveran porţiunii se va construi complexul de agrement Mirajul Oltului', a mai spus Amuzan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui:Consiliul Judeţean va cheltui peste şapte milioane de lei pentru reabilitarea unei foste staţiuni balneare Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui va cheltui 7,4 milioane de lei pentru "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului de Asistenţă Medico-Socială Ghermăneşti", o fostă staţiune balneară aflată în prezent în paragină.
Mehedinţi: Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.
Vâlcea: A fost lansat un proiect de 73 milioane de lei de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vâlcea a lansat marţi proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean Vâlcea, un proiect în valoare de 73.841.946 lei finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu termen de implementare de 36 de luni.
Amplu proiect de reabilitare a infrastructurii staţiunii Covasna Primăria Covasna va reabilita în acest an 16 străzi, printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a spitalului din Orşova Un proiect de reabilitare a Spitalului orăşenesc din Orşova a fost promovat de Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, ing. Marius Bălu.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a spitalului din Orşova Un proiect de reabilitare a Spitalului orăşenesc din Orşova a fost promovat de Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, ing. Marius Bălu.